”Lav en hovedret med torsk, østers og te”. Sådan lød udfordringen til de 17 kokke, der i weekenden dystede om at klare cuttet og komme med til finalen i Årets Kok 2020.

Og derfra kom der ellers gang i køkkenerne. Foruden en torskeryg med skind og ben, 15 limfjordsøsters og 150 gr. Oolong te fik hver finalist adgang til et ’råvarekammer’ med alt fra kål til krydderurter og frugt samt mejeriprodukter og kolonivarer.

Semifinalisterne i tjenerkonkurrencen lod ikke kokkene være de eneste, der fik sved på panden. For i modsætning til kokkenes ti finalepladser var der blot fem at kæmpe om for de talentfulde tjenere.

De blev blandt andet testet i tranchering, ”menu & vin”, mixologi og meget meget.

Efter søndagens strabadser endte de to finalefelter med at se således ud:

Kokkefinalister:

Bjarke Jeppesen - Hotel Hesselet
Andreas Schou Hougaard - Scandic The Mayor
Michael Nørtoft - Restaurant Ti Trin Ned
Tore Peter Weile - Sukaiba
Jakob Lyngsø - Bistro Boheme
Tommy Jespersen - Falsled Kro
Magnus Carlsen - Restaurant Alchemist
Marc Foged Stockmarr - God Smag
Nicklas Skov - Dragsholm Slot
Jens Vincent - Restaurant Tree Top

Tjenerfinalister:

Kristine Slott Olsen - Restaurant Formel B

Mathias Breinholt - Hotel og Restaurant Fru Larsen

Dennis Blok - Sortebro Kro

Kim Thygesen

Emma Hjort - Dragsholm Slot

Tysk tostjernet topgastronomi i Tivoli

Sæsonens anden pop-up restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli er noget så specielt som en to-stjernet tysk restaurant med fokus på det bæredygtige og veganske.

Fornem gastronomisk pris til restauratør Uffe Nielsen

Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.

Log ind