Bedre forudsætninger for dansk udespiseerhverv, fødevarekontrol, gode madoplevelser i hele landet, mangel på arbejdskraft og momsafløftning på restaurantbesøg. Temaerne var mange, da HORESTA mandag havde inviteret udvalgte medlemmer til rundbordssamtale med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch roste efterfølgende en veloplagt minister:

”Det betyder utrolig meget, at vi har en miljø- og fødevareminister, som er lydhør, når det kommer til erhvervets udfordringer. Og det gælder både store og små ting, som vi kæmper med hver eneste dag. Medlemmerne ved mødet repræsenterede lige fra catering til restaurantkæder og hoteller til turismevirksomheder, så ministeren fik indblik i en bred vifte af problemstillinger fra virkeligheden i vores erhverv. Og vi sætter stor pris på ministerens engagement i dialogen og ikke mindst hans anerkendelse af vores erhverv”, siger Kirsten Munch.

Jakob Ellemann-Jensen kvitterede de fremmødte virksomheder for både relevante problemstillinger og gode cases, som han vil tage med sig i sit videre arbejde.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne