En central del af Socialdemokratiets helhedsplan for dansk udlændingepolitik bliver at slå hårdt ned på udnyttelse af ulovlig arbejdskraft.

Planen bliver præsenteret på et pressemøde fredag klokken 14.30, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Konkret foreslår Socialdemokratiet en tredobling af bødestraffen for virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft, fratagelse af retten til at drive virksomhed og styrket myndighedskontrol.

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, kommenterede her til morgen på udspillet fra Socialdemokratiet i Radioavisen:

”Hvis en virksomhed beskæftiger personer, som er her på ulovligt ophold. Altså de tilfælde, hvor der hverken foreligger en arbejds- eller opholdstilladelse, ja så er man altså i hamrende ond tro, og der har vi ingen problemer med, at der indføres hårdere straffe”, sagde Katia K. Østergaard.

HORESTA advarer i øvrigt imod at overvurdere omfanget af illegal arbejdskraft. I mange tilfælde er virksomheder uforvarende kommet i klemme, når medarbejderens opholds- eller arbejdstilladelse af den ene eller anden årsag er bortfaldet under ansættelsesforholdet, uden virksomheden er blevet orienteret om det. Disse virksomheder har fået store bøder for at beskæftige illegal arbejdskraft, og så selv om de efter HORESTAs opfattelse ikke har haft en reel chance for at opdage det.

HORESTA har derfor arbejdet for at få etableret en ordning, hvor myndighederne skal orientere virksomhederne, når en arbejdstilladelse er udløbet, og det lykkedes lige før valgets udskrivelse. Læs om det nye regler her: Det bliver lettere at holde styr på arbejdstilladelser.

Log ind