Forbrugerne kan snart få oplyst, om deres fisk er fanget ved skånsomt kystfiskeri i danske farvande. Det er ambitionen med en ny statslig mærkningsordning, der kan blive en realitet allerede fra efteråret.

HORESTA glæder sig over, at der bakkes op om de ansvarlige producenter, og at der skabes øget gennemsigtighed for både virksomheder og forbrugere.

”Der er en efterspørgsel på ansvarlige fødevarer og med mærkningsordninger som denne ved både restauranter, kantiner og deres gæster, hvad de kan forvente af råvarerne. Der er selvfølgelig altid opstartsudfordringer, når denne type initiativer sættes i søen, men det stemmer godt overens med den store opmærksomhed om både klima og ansvarlighed og lokale fødevarer blandt restauranterne og forbrugerne”, siger HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Initiativet er resultatet af en lovændring, der betyder, at ministeren for fiskeri kan etablere og drive en frivillig mærkningsordning til fremme af kystfiskeri med anvendelse af skånsomme fiskeredskaber.

Mærkningsordningen er foreslået af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) selv, og samtlige partier stemte for.

Hos Foreningen for Skånsomt Fiskeri er det en primær mærkesag, man har arbejdet på siden foreningens etablering i 2014.

"Det åbner nogle markeder for os, som vi ikke har kunnet komme i nærheden af hidtil. Vi hører hos både kokke, i kantiner og på restauranter, at de efterspørger de her fisk," siger formand for foreningen, Søren Jacobsen til FødevareWatch.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne