Forbrugerne kan snart få oplyst, om deres fisk er fanget ved skånsomt kystfiskeri i danske farvande. Det er ambitionen med en ny statslig mærkningsordning, der kan blive en realitet allerede fra efteråret.

HORESTA glæder sig over, at der bakkes op om de ansvarlige producenter, og at der skabes øget gennemsigtighed for både virksomheder og forbrugere.

”Der er en efterspørgsel på ansvarlige fødevarer og med mærkningsordninger som denne ved både restauranter, kantiner og deres gæster, hvad de kan forvente af råvarerne. Der er selvfølgelig altid opstartsudfordringer, når denne type initiativer sættes i søen, men det stemmer godt overens med den store opmærksomhed om både klima og ansvarlighed og lokale fødevarer blandt restauranterne og forbrugerne”, siger HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Initiativet er resultatet af en lovændring, der betyder, at ministeren for fiskeri kan etablere og drive en frivillig mærkningsordning til fremme af kystfiskeri med anvendelse af skånsomme fiskeredskaber.

Mærkningsordningen er foreslået af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) selv, og samtlige partier stemte for.

Hos Foreningen for Skånsomt Fiskeri er det en primær mærkesag, man har arbejdet på siden foreningens etablering i 2014.

"Det åbner nogle markeder for os, som vi ikke har kunnet komme i nærheden af hidtil. Vi hører hos både kokke, i kantiner og på restauranter, at de efterspørger de her fisk," siger formand for foreningen, Søren Jacobsen til FødevareWatch.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Madens Folkemøde vælger ny bestyrelsesformand

Tidligere borgmester i Lejre Mette Touborg, der har rødder i det vestjyske landbrugsland, er blevet valgt som ny bestyrelsesformand i Foreningen Madens Folkemøde, skriver FødevareWatch.dk.

Her er fremtidens 50 bæredygtige fødevarer

Den globale fødevareproduktion og det globale fødevarespild sætter særdeles store aftryk, når det skal gøres op, hvor, hvem og hvad der udleder de største mængder CO2 i klodens atmosfære.

Politikere: ”Vi vil gøre det let for danskerne at spise bæredygtigt”

Ved at spise mere bæredygtigt kan danskerne gøre en konkret og personlig indsats for at nedbringe klimaaftrykket og vise verden, at bæredygtig mad er foreneligt med det gode liv. Derfor vil vi give danskerne bedre vejledning om bæredygtig mad. Sådan skriver fødevareminister Mogens Jensen og fødevareordførerne fra Ø, SF, R og S i et fælles indlæg i Information.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne