Forbrugerne kan snart få oplyst, om deres fisk er fanget ved skånsomt kystfiskeri i danske farvande. Det er ambitionen med en ny statslig mærkningsordning, der kan blive en realitet allerede fra efteråret.

HORESTA glæder sig over, at der bakkes op om de ansvarlige producenter, og at der skabes øget gennemsigtighed for både virksomheder og forbrugere.

”Der er en efterspørgsel på ansvarlige fødevarer og med mærkningsordninger som denne ved både restauranter, kantiner og deres gæster, hvad de kan forvente af råvarerne. Der er selvfølgelig altid opstartsudfordringer, når denne type initiativer sættes i søen, men det stemmer godt overens med den store opmærksomhed om både klima og ansvarlighed og lokale fødevarer blandt restauranterne og forbrugerne”, siger HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Initiativet er resultatet af en lovændring, der betyder, at ministeren for fiskeri kan etablere og drive en frivillig mærkningsordning til fremme af kystfiskeri med anvendelse af skånsomme fiskeredskaber.

Mærkningsordningen er foreslået af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) selv, og samtlige partier stemte for.

Hos Foreningen for Skånsomt Fiskeri er det en primær mærkesag, man har arbejdet på siden foreningens etablering i 2014.

"Det åbner nogle markeder for os, som vi ikke har kunnet komme i nærheden af hidtil. Vi hører hos både kokke, i kantiner og på restauranter, at de efterspørger de her fisk," siger formand for foreningen, Søren Jacobsen til FødevareWatch.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Universitet forbyder oksekød

Af hensyn til miljøet er oksekød blevet droppet på Goldsmiths, University of London. Initiativet er en del af skolens strategi om at være CO2-neutral i 2025, skriver Sky News.

Tivoli lancerer økologiske dage

Økologiske fødevarer er mere og mere efterspurgt blandt danskerne, når det gælder familiernes daglige indkøb. Men når det gælder de hurtige måltider – eller det vi ofte kalder fastfood eller easyfood – er der plads til mere økologi. Det sætter Landbrug & Fødevarer fokus på med projektet ’Fart på økologien i de hurtige måltider’.

Trend: Sådan ser fremtiden ud for råvarer i storbyen

Værdien er dobbelt. Man får helt friske råvarer produceret lokalt, så mindskes transporten, og det er endvidere også muligt at få lokale råvarer og diverse microgreens, der normalt ikke dyrkes i området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne