Forbrugerne kan snart få oplyst, om deres fisk er fanget ved skånsomt kystfiskeri i danske farvande. Det er ambitionen med en ny statslig mærkningsordning, der kan blive en realitet allerede fra efteråret.

HORESTA glæder sig over, at der bakkes op om de ansvarlige producenter, og at der skabes øget gennemsigtighed for både virksomheder og forbrugere.

”Der er en efterspørgsel på ansvarlige fødevarer og med mærkningsordninger som denne ved både restauranter, kantiner og deres gæster, hvad de kan forvente af råvarerne. Der er selvfølgelig altid opstartsudfordringer, når denne type initiativer sættes i søen, men det stemmer godt overens med den store opmærksomhed om både klima og ansvarlighed og lokale fødevarer blandt restauranterne og forbrugerne”, siger HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Initiativet er resultatet af en lovændring, der betyder, at ministeren for fiskeri kan etablere og drive en frivillig mærkningsordning til fremme af kystfiskeri med anvendelse af skånsomme fiskeredskaber.

Mærkningsordningen er foreslået af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) selv, og samtlige partier stemte for.

Hos Foreningen for Skånsomt Fiskeri er det en primær mærkesag, man har arbejdet på siden foreningens etablering i 2014.

"Det åbner nogle markeder for os, som vi ikke har kunnet komme i nærheden af hidtil. Vi hører hos både kokke, i kantiner og på restauranter, at de efterspørger de her fisk," siger formand for foreningen, Søren Jacobsen til FødevareWatch.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind