Hvordan sikrer man sig, at virksomheden har udført tilstrækkeligt med risikoanalyser, så virksomhedens produktion af mad lever op til alle krav?  Til formålet har HORESTA indgået en medlemsfordel med eSmiley, som blandt andet giver adgang til vejledningen ’Branchekoden’, som sikrer restauranter en effektiv egenkontrol. 

Branchekoden og eSmileys egenkontrol gør, at brugerne får en opdateret risikoanalyse, så restauranterne slipper for at lave den selv.

Fødevarestyrelsen forlanger en skriftlig risikoanalyse i restaurantens egenkontrol. Her skal virksomhederne redegøre for, at alle krav til hygiejne og fødevareregler er opfyldt. Her kan der opstå udfordringer for virksomhederne, når de for eksempel fermenterer, bruger sous vide, finder vilde planter i naturen eller tilbereder mad ved lavere temperaturer og længere tid. 

”Vi har opdateret Branchekoden, så den indeholder en målrettet risikoanalyse for restauranters aktiviteter i køkkenet, vejledninger om hygiejne, egenkontrol og relevante fødevareregler. HORESTAs Branchekode er vurderet af Fødevarestyrelsen, og hvis man følger Branchekoden, bliver det nemmere at overholde alle reglerne vedr. fødevarer”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

I Branchekoden er der givet et eksempel på et egenkontrolprogram, som I kan tilrette til jeres egen virksomhed. Grundlaget for egenkontrolprogrammet er risikoanalyserne, som er beskrevet i egenkontrollen. Bruger I Branchekoden slipper I for at udarbejde risikoanalyserne. Hvis virksomheden har andre aktiviteter i jeres køkken, end dem som er beskrevet, eller I ønsker at fravige de foreslåede procedurer og styringspunkter i branchekoden, så skal I udarbejde nye risikoanalyser.

Læs mere om HORESTAs medlemsfordel med eSmiley her.

Madens Folkemøde vælger ny bestyrelsesformand

Tidligere borgmester i Lejre Mette Touborg, der har rødder i det vestjyske landbrugsland, er blevet valgt som ny bestyrelsesformand i Foreningen Madens Folkemøde, skriver FødevareWatch.dk.

Her er fremtidens 50 bæredygtige fødevarer

Den globale fødevareproduktion og det globale fødevarespild sætter særdeles store aftryk, når det skal gøres op, hvor, hvem og hvad der udleder de største mængder CO2 i klodens atmosfære.

Politikere: ”Vi vil gøre det let for danskerne at spise bæredygtigt”

Ved at spise mere bæredygtigt kan danskerne gøre en konkret og personlig indsats for at nedbringe klimaaftrykket og vise verden, at bæredygtig mad er foreneligt med det gode liv. Derfor vil vi give danskerne bedre vejledning om bæredygtig mad. Sådan skriver fødevareminister Mogens Jensen og fødevareordførerne fra Ø, SF, R og S i et fælles indlæg i Information.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne