Flere end 30 deltagere tog torsdag hul på HORESTAs nye netværk SusDaneable, som omhandler bæredygtig og ansvarlig drifter i turisme- og oplevelseserhvervet. Blandt talerne var den tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (S), som blandt andet har været med til at lancere Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene.

Hun gav blandt andet sit bud på, hvordan virksomheder kan være med til at indfri de 17 verdensmål.

”Vi skal åbne op nye aktører, som vi kan samskabe nye løsninger med. Den store udfordring i den vestlige verden er de ”grønne” verdensmål, som blandt andet skyldes vores overforbrug. I dag opbruger vi samlet set klodens ressourcer i slutningen af juli, men levede alle som i Danmark, så ligger dagen (world overshoot day) allerede i slutningen af marts”, sagde Kirsten Brosbøl.

Hun bifalder derfor ambitionerne i SusDaneable, og hun mener, at alle lande er udviklingslande, når det kommer til verdensmålene. Hun opfordrer derfor virksomheder til at sætte sig ind i verdensmålene, og vurdere både deres styrker og svagheder i arbejdet med at styrke bæredygtigheden i driften.

Blandt deltagerne på mødet var repræsentanter fra Amass, Letz Sushi, BC Hospitality Group, Arp-Hansen og Guldsmeden Hotels m.fl.

Mødet bragte blandt andet diskussioner af, hvordan vi bedre synliggør de grønneste virksomheder, og hvordan vi får spredt de gode løsninger. Desuden var der efterspørgsel på at indramme branchens vigtigste fokusområder og supplere disse emner med relevant data.

Du kan se en video fra arrangementet her, hvor HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen fortæller om ambitionerne med netværket, og Kari Brandsgård, direktør Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, fortæller, hvorfor Sinatur er gået med i netværket.

For yderligere information kontakt:

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne