Flere end 30 deltagere tog torsdag hul på HORESTAs nye netværk SusDaneable, som omhandler bæredygtig og ansvarlig drifter i turisme- og oplevelseserhvervet. Blandt talerne var den tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (S), som blandt andet har været med til at lancere Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene.

Hun gav blandt andet sit bud på, hvordan virksomheder kan være med til at indfri de 17 verdensmål.

”Vi skal åbne op nye aktører, som vi kan samskabe nye løsninger med. Den store udfordring i den vestlige verden er de ”grønne” verdensmål, som blandt andet skyldes vores overforbrug. I dag opbruger vi samlet set klodens ressourcer i slutningen af juli, men levede alle som i Danmark, så ligger dagen (world overshoot day) allerede i slutningen af marts”, sagde Kirsten Brosbøl.

Hun bifalder derfor ambitionerne i SusDaneable, og hun mener, at alle lande er udviklingslande, når det kommer til verdensmålene. Hun opfordrer derfor virksomheder til at sætte sig ind i verdensmålene, og vurdere både deres styrker og svagheder i arbejdet med at styrke bæredygtigheden i driften.

Blandt deltagerne på mødet var repræsentanter fra Amass, Letz Sushi, BC Hospitality Group, Arp-Hansen og Guldsmeden Hotels m.fl.

Mødet bragte blandt andet diskussioner af, hvordan vi bedre synliggør de grønneste virksomheder, og hvordan vi får spredt de gode løsninger. Desuden var der efterspørgsel på at indramme branchens vigtigste fokusområder og supplere disse emner med relevant data.

Du kan se en video fra arrangementet her, hvor HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen fortæller om ambitionerne med netværket, og Kari Brandsgård, direktør Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, fortæller, hvorfor Sinatur er gået med i netværket.

Endnu et grønt stempel af hotel i København

NH Collection Copenhagen har opnået den internationale miljøcertificering Green Key, der tildeles virksomheder i turismebranchen, som gør en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind