Den halvandet år gamle taxalovgivning har skabt store problemer for hoteller og restauranter i landdistrikterne. Det viser en medlemsundersøgelse, som HORESTA har gennemført.

Loven har medført en liberalisering af markedet, og det har på kort sigt skabt en situation med for få taxaer. Derfor er der massiv efterspørgsel i hele landet.

Når landdistrikterne er særligt hårdt ramt skyldes det, at de taxier, der er på markedet, søger mod de største byer, hvor der er flere ture at hente.

I HORESTAs undersøgelse siger 77 procent af virksomhederne uden for de større byer, at de oplever problemer med at få en taxa. 43 procent vurderer, at problemet er blevet større end sidste år.

21 procent af virksomhederne oplever ventetider på over 40 minutter til hverdag. De samme gælder for 43 procent i weekenderne.

”Så lange ventetider er dybt problematiske for den enkelte gæst og den enkelte virksomhed, men i allerhøjeste grad også for Danmark som destination. Vi bliver bedømt på helhedsoplevelsen, og det hjælper ikke meget, at et hotel eller en restaurant leverer service i verdensklasse, hvis gæsten skal vente op mod en time på at komme frem og tilbage. Og særligt alvorligt er det, når turister står og skal nå deres fly, tog eller færge og risikerer ikke at nå frem til tiden”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

HORESTA mener, at det går alt for langsomt med at give nye tilladelser, så det liberaliserede marked kan komme til at fungere. Der udstedes i dag kun 125 nye tilladelser i kvartalet, og først fra 2021 bliver antallet af taxitilladelser frigivet.

”Et liberaliseret marked fungerer kun, hvis adgangen til markedet fungerer. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at markedet liberaliseres fuldt ud nu”, siger Katia K. Østergaard.

DOWNLOAD

Download analysen herunder

Har du fået læst?

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne