Verdens allerdygtigste kokke har i denne uge været samlet i Lyon til Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Danmark var repræsenteret af kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og hans assistent Christian Wellendorf. Sammen ryddede de bordet ved konkurrencerne, da Kenneth Toft-Hansen vandt guld, og Christian Wellendorf fik titlen som verdens bedste kokkeassist.

Det er en præstation, der uden tvivl vil give endnu et boost til fortællingen om dansk gastronomi, som noget i en klasse for sig, lyder det fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard.

”Bocuse d’Or er gastronomien haute couture og stedet, hvor madhype og trends skabes. Med Kenneth Toft-Hansens pragtpræstation vil den danske madscene opleve endnu et boost, hvad angår interessen fra meningsdannere, madkendere og gastroturister. Bocuse d’Or er den hårdeste kokkekamp i verden, og Kenneth Toft-Hansens bedrift vil nu komme hele det danske restauranterhverv til gavn”, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

VisitDenmark anslår, at der var 1,3 mio. gastroturister på besøg i Danmark i 2017.

Stolte danske traditioner

Det er anden gang, at Kenneth Toft-Hansen repræsenterer Danmark i Bocuse d’Or. Sidste gang blev det til en 6. plads i den prestigefyldte konkurrence. Han havde kvalificeret sig til finalen ved at vinde bronze ved sidste års Bocuse d’Or Europe.

Med præstationen i Lyon tilføjer han sit navn til listen af danske topplaceringer:

”Rasmus Kofoed har vundet konkurrencen, og Jeppe Foldager samt Jens Peter Kolbeck har begge hentet sølv hjem til Danmark. Hver gang en dansker leverer en toppræstation, så er det med til at skabe en respekt og opmærksomhed om dansk gastronomi i forhold til gastroturister. Og de er et særligt interessant segment. De er købestærke og villige til at rejse rundt i hele landet for at smage og opleve noget ud over det sædvanlige, hvilket vi sagtens kan tilbyde dem i Danmark”, fortæller Katia K. Østergaard.

I Bocuse d’Or viser deltagerne det ultimative kokkehåndværk, innovation og koncentration. Kokkene fra 24 lande skal kæmpe sig gennem den 5 timer og 35 minutter lange disciplin.

Konkurrencen fik et skandinavisk podium, da Kenneth Toft-Hansens kolleger fra Norge fik bronze, og svenskerne tog sølvet.

Fakta

  • Gastroturister har et døgnforbrug på 1.450 kr. (udenlandske turister bruger i typisk 950 kr. pr. døgn i Danmark)
  • 50 pct. af gastroturisterne rejser som par.
  • Restauranterhvervet består i Danmark af flere end 17.000 virksomheder med en samlet omsætning på mere end 46 mia. kr.

Log ind