Der er kamp om de dygtigste medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet, så hvordan sikrer man ser, at de mest motiverede ansatte i virksomheden ikke søger nye udfordringer?
En måde kan være at samle medarbejderne om ’den grønne dagsorden’, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key. Han oplever nemlig en stor arbejdsglæde hos virksomhederne, han certificerer med Green Key.
”At omlægge driften og fokusere på bæredygtighed er noget, som kan samle virksomheden om et fælles projekt, der giver mening. Blandt de virksomheder der arbejder med ansvarlighed ser vi større engagement hos medarbejderne, og deres trivsel påvirkes også positivt”, lyder det.
Han mener desuden, at en grøn profil styrker virksomheden, når der skal rekrutteres nye kolleger:
”Vi hører om virksomheder, som direkte får ansøgninger på baggrund af deres indsats for miljøet. Det fortæller meget godt, hvor betydningsfuldt bæredygtighed har udviklet sig til at være. Og arbejde der giver mening er også noget, som får eksisterende medarbejdere til at blive ’ambassadører’ for virksomheden, der vil anbefale arbejdspladsen til venner og bekendte”, fortæller Mikal Holt Jensen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025