Der er kamp om de dygtigste medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet, så hvordan sikrer man ser, at de mest motiverede ansatte i virksomheden ikke søger nye udfordringer?

En måde kan være at samle medarbejderne om ’den grønne dagsorden’, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key. Han oplever nemlig en stor arbejdsglæde hos virksomhederne, han certificerer med Green Key.

”At omlægge driften og fokusere på bæredygtighed er noget, som kan samle virksomheden om et fælles projekt, der giver mening. Blandt de virksomheder der arbejder med ansvarlighed ser vi større engagement hos medarbejderne, og deres trivsel påvirkes også positivt”, lyder det.

Han mener desuden, at en grøn profil styrker virksomheden, når der skal rekrutteres nye kolleger:

”Vi hører om virksomheder, som direkte får ansøgninger på baggrund af deres indsats for miljøet. Det fortæller meget godt, hvor betydningsfuldt bæredygtighed har udviklet sig til at være. Og arbejde der giver mening er også noget, som får eksisterende medarbejdere til at blive ’ambassadører’ for virksomheden, der vil anbefale arbejdspladsen til venner og bekendte”, fortæller Mikal Holt Jensen.

Læs mere på Green Keys hjemmeside.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind