Der er kamp om de dygtigste medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet, så hvordan sikrer man ser, at de mest motiverede ansatte i virksomheden ikke søger nye udfordringer?

En måde kan være at samle medarbejderne om ’den grønne dagsorden’, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key. Han oplever nemlig en stor arbejdsglæde hos virksomhederne, han certificerer med Green Key.

”At omlægge driften og fokusere på bæredygtighed er noget, som kan samle virksomheden om et fælles projekt, der giver mening. Blandt de virksomheder der arbejder med ansvarlighed ser vi større engagement hos medarbejderne, og deres trivsel påvirkes også positivt”, lyder det.

Han mener desuden, at en grøn profil styrker virksomheden, når der skal rekrutteres nye kolleger:

”Vi hører om virksomheder, som direkte får ansøgninger på baggrund af deres indsats for miljøet. Det fortæller meget godt, hvor betydningsfuldt bæredygtighed har udviklet sig til at være. Og arbejde der giver mening er også noget, som får eksisterende medarbejdere til at blive ’ambassadører’ for virksomheden, der vil anbefale arbejdspladsen til venner og bekendte”, fortæller Mikal Holt Jensen.

Læs mere på Green Keys hjemmeside.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne