Mange virksomheder vælger at give medarbejderne en gave i anledning af julen. Her er gavekort blandt favoritterne, når de ansatte pakker ud. Som arbejdsgiver skal man dog huske, at der skal betales skat, når valget falder på gavekortene.

Gavekortene kan opdeles i to typer. Der er 1) gavekort som giver adgang til at vælge en eller flere af arbejdsgiveren på forhånd udvalgte gaver, f.eks. et gavekort til en julegaveportal, og så er der 2) gavekort, der frit kan anvendes i en eller flere forretninger, og hvor der kan vælges frit mellem varerne i den/de pågældende forretninger, f.eks. et gavekort til én bestemt butik eller kæde.

Der er dog forskel på skatten med disse gaver. Giver man en gavekode med max. 25 valgmuligheder betragtes det som en ”tingsgave” fra arbejdsgiveren, og denne er derfor skattefri.

Den anden type gavekort til en butik eller en kæde sidestilles med løn, og den er i princippet skattepligtig for forbrugeren. Det gælder også, selvom gavekortet ikke kan veksles til kontanter. 

Skattemyndighederne laver hvert år kontrol af denne type gaver.

Det er i denne sammenhæng vær at bemærke, at disse skatteregler også er gælden for gavekort givet ved fødselsdage, jubilæer og lignende.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Se også

Log ind