Mange virksomheder vælger at give medarbejderne en gave i anledning af julen. Her er gavekort blandt favoritterne, når de ansatte pakker ud. Som arbejdsgiver skal man dog huske, at der skal betales skat, når valget falder på gavekortene.

Gavekortene kan opdeles i to typer. Der er 1) gavekort som giver adgang til at vælge en eller flere af arbejdsgiveren på forhånd udvalgte gaver, f.eks. et gavekort til en julegaveportal, og så er der 2) gavekort, der frit kan anvendes i en eller flere forretninger, og hvor der kan vælges frit mellem varerne i den/de pågældende forretninger, f.eks. et gavekort til én bestemt butik eller kæde.

Der er dog forskel på skatten med disse gaver. Giver man en gavekode med max. 25 valgmuligheder betragtes det som en ”tingsgave” fra arbejdsgiveren, og denne er derfor skattefri.

Den anden type gavekort til en butik eller en kæde sidestilles med løn, og den er i princippet skattepligtig for forbrugeren. Det gælder også, selvom gavekortet ikke kan veksles til kontanter. 

Skattemyndighederne laver hvert år kontrol af denne type gaver.

Det er i denne sammenhæng vær at bemærke, at disse skatteregler også er gælden for gavekort givet ved fødselsdage, jubilæer og lignende.

Kaare-1920x1280.jpg
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Se også

HORESTA advarer om henvendelser vedr. varemærkebeskyttelse

HORESTA har fået et par henvendelser fra medlemmer, som har fået et brev eller en e-mail fra en virksomhed, som kalder sig IPR Protection. Af brevet/mailen fremgår det, at en anden virksomhed via IPR Protection har ansøgt om at få varemærke(navne)beskyttet samme navn som den virksomhed, som er modtager af brevet/mailen fra IPR Protection.

Log ind