Det er blevet sværere at skaffe taxaer til hotellerne og restauranternes gæster i landdistrikterne. Det er på trods af, at en ny taxalov trådte i kraft for halvandet år siden, fortæller HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2 News.

”Enten er der ikke en taxa at få, eller også er ventetiden meget lang, som situationen er i dag. Og det er på trods af, at hotellerne og restauranterne gør sig umage med at bestille i god tid”, siger Annette Hyldebrandt.

Problemet kender de på konferencehotellet Skanderborg Park, siger adm. direktør Charlotte Riberholt.

”Det er en stor udfordring for os. Vores gæster har brug for en taxa, når de skal fra Skanderborg til vores hotel. Vi oplever en stor frustration fra gæster – men også fra de medarbejdere, der møder disse utilfredse gæster”.

Hun tilføjer, at det sker, at hun selv eller en kollega smider, hvad de har i hænderne for at køre gæster til stationen. Når de ikke kan få en taxa, er det nemlig virksomhedens ry, der er på spil.

Charlotte Riberholt fortæller, at problemerne er blevet forstærket i de senere år. Hun frygter, at Skanderborg Park i sidste ende kan blive valgt fra på grund af vanskelighederne med at skaffe taxaer.

Annette Hyldebrandt fra HORESTA fortæller, at dette er et generelt problem for virksomhederne i landdistrikterne:

”Det giver jo et dårlig rygte til erhvervet, når virksomhederne ikke kan skaffe kørsel. Vi så gerne, at markedet blev frigivet nu, i stedet for den situation vi kender lige nu, hvor der blot frigives 125 taxatilladelser i kvartalet. Sidste kvartal var der altså flere end 44.000 ansøgninger fra taxaselskaberne til disse 125 tilladelser”, siger Annette Hyldebrandt.

Med den nuværende lovgivning gives tilladelserne fri i 2021, men Annette Hyldebrandt advarer mod en situation, hvor man ser stille til, mens problemet vokser i flere år endnu.

Hent HORESTAs taxaanalyse til højre på siden.

DOWNLOAD

Download analysen herunder

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne