Der var tale om diskrimination, da to mænd med somalisk og srilankandsk baggrund blev afvist af to beværtninger i september 2015. Det har Østre Landsret afgjort, da man stadfæstede en dom fra Retten i Odense.

Mændene, der er i midten af 30'erne, sagde i retten, at dørmændene ikke gav en grund til afvisningen, og de mener derfor, at deres hudfarve forhindrede dem i at komme indenfor. Det nægtede diskotekerne.

Diskotekernes forklaring var landets næsthøjeste retsinstans dog ikke enig i, og de to steder skal nu betale erstatning til mændene. Derudover lagde retten vægt på et vidnes udsagn om, at også andre personer af anden etnisk oprindelse end dansk var blevet afvist.

Hos HORESTA mener man, at sagen er af speciel karakter, og man så gerne, at den blev prøvet ved højesteret:

”Dørmænd arbejder under et enormt pres og foretager hver aften hundredvis af vurderinger af potentielle gæster. Her afviser de mange forskellige nattelivsgæster for at sikre et højt tryghedsniveau inden for i virksomhederne. Denne sag er baseret på et enkelt vidneudsagn, og derfor så vi den gerne prøvet hos højesteret, da den vil danne præcedens for, hvad virksomheder må, og hvilken bevisbyrde der falder på deres skuldre”, siger HORESTAs erhvervsjuridiske chef til TV2 News.

Han fortæller også, at man fra HORESTAs side råder virksomheder til at videoovervåge og lydoptage dørområdet for at eliminere al tvivl.

”Det er virksomhederne, der bestemmer, hvilke gæster de vil have. De lever af glade gæster, som har gode oplevelser og kommer igen, og diskrimination har intet at gøre i nattelivet”, fortæller Kaare Friis Petersen.

Vil du vide mere om sagen, kan du se et indslag med Kaare Friis Petersen fra TV-Avisen i aftes her.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Video: Bartenderforløb kan være springbræt ind i erhvervet

’Learning for Life’ er et intensivt træningsforløb, der har til hensigt at flytte ledige ind på arbejdsmarkedet og om bag bardisken. HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen i Valby og spiritusproducenten Diageo står bag initiativet i Danmark, og deres fælles ambition med dette målrettede og skræddersyede program var at vise unge, hvad det vil sige at arbejde i serviceerhvervet.

HORESTA glæder sig over forlængelse af natteværtsordning

Som en del af et forsøgsprojekt har Københavns natteliv i år haft natteværter på gaden. Deres opgave har været at bidrage til et mere trygt og mindre støjfyldt natteliv. Nu er ordningen blevet forlænget hele 2020, og det glæder HORESTA.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne