HORESTA opfordrede fredag morgen på TV2/News politikerne til at holde hovedet koldt efter torsdagens Operation X-udsendelse, der beskrev hvordan pizzakæden Domino’s har brugt fødevarer, der havde overskredet udløbsdatoen.

”Vi bakker det kontrolsystem op, som allerede eksisterer i dag. Og vi appellerer til, at man ikke på baggrund af en enkelt sag, siger: Hov, nu fungerer kontrollen ikke godt nok - vi må have strammere krav og højere bøder”, sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard fredag morgen på TV2/News.

Hendes reaktion kommer på baggrund af, at Forbrugerrådet Tænk har reageret på Operation X-udsendelsen med en opfordring til at indføre grundigere kontrol.

HORESTA ønsker, at det nuværende kontrolsystem bliver styrket, så der kommer mere fokus på vejledning fremfor kontrol og strengere sanktionering. Samtidig ønsker HORESTA, at administrative forhold, som ikke har decideret betydning for fødevaresikkerhed, udgår af Smiley-ordningen.

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommenterede fredag morgen på sagen over for  TV2/Nyhederne:

”Jeg tror ikke, der er behov for mere kontrol, men en mere målrettet kontrol. En kontrol, der er mere datadreven, hvor vi ser på, hvad er erfaringerne? Hvor ved vi, at det kniber? Men bare blindt at sige ”mere af det samme”, det tror jeg ikke er en snedig måde at gøre det på”.

Fødevarestyrelsen kontrollerer økologi i restauranter, storkøkkener og butikker

Selvom kokken lægger en økologisk hakkebøf i burgeren, så må restauranten ikke sælge burgeren som en økologisk burger med mindre alle de andre ingredienser også er økologiske. Men restauranten må gerne sælge den som ”burger med økologisk kød”. Reglerne for markedsføring af økologi har fokus på detaljer, men de er klare og logiske.

Nye butiksåbninger hæver toplinjen i Dominos danske forretning

Syv nye butiksåbninger har hjulpet Dominos og dets danske aktiviteter med at hæve toplinjen i seneste regnskab. Det danske selskab bag pizzakæden, Ausmark ApS, er ejet af Den australske koncern Dominos Pizza Enterprises, som købte selskabet efter dets konkurs i 2020, skriver FødevareWatch.dk.

Log ind