HORESTA opfordrede fredag morgen på TV2/News politikerne til at holde hovedet koldt efter torsdagens Operation X-udsendelse, der beskrev hvordan pizzakæden Domino’s har brugt fødevarer, der havde overskredet udløbsdatoen.

”Vi bakker det kontrolsystem op, som allerede eksisterer i dag. Og vi appellerer til, at man ikke på baggrund af en enkelt sag, siger: Hov, nu fungerer kontrollen ikke godt nok - vi må have strammere krav og højere bøder”, sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard fredag morgen på TV2/News.

Hendes reaktion kommer på baggrund af, at Forbrugerrådet Tænk har reageret på Operation X-udsendelsen med en opfordring til at indføre grundigere kontrol.

HORESTA ønsker, at det nuværende kontrolsystem bliver styrket, så der kommer mere fokus på vejledning fremfor kontrol og strengere sanktionering. Samtidig ønsker HORESTA, at administrative forhold, som ikke har decideret betydning for fødevaresikkerhed, udgår af Smiley-ordningen.

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommenterede fredag morgen på sagen over for  TV2/Nyhederne:

”Jeg tror ikke, der er behov for mere kontrol, men en mere målrettet kontrol. En kontrol, der er mere datadreven, hvor vi ser på, hvad er erfaringerne? Hvor ved vi, at det kniber? Men bare blindt at sige ”mere af det samme”, det tror jeg ikke er en snedig måde at gøre det på”.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne