Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet?

Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

”Når vi som en del af HORESTAs madspildsprojekt fokuserer på, at kollegerne inddrages, og at det bliver et fælles projekt, så er det fordi, at kampen mod madspild i en virksomhed ikke kan løses af enkeltpersoner. Desuden er råvareudgiften stor for alle virksomheder, der serverer mad, og det er en dårlig forretning, når mad ryger i skraldespanden. Her tror vi på, at vi i fællesskab i restauranterhvervet kan inspirere hinanden og blive endnu bedre på dette område”, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Nedenfor finder hjælp til, hvordan man kan gøre det både nemt og sjovt at få personalet i gang med kampen mod madspild, samtidig med at det styrker sammenholdet i virksomheden.

”Vi ser, at kampen mod madspild virkelig er noget, som motiverer medarbejderne, og gør dem stolte af deres arbejdsplads. Med disse værktøjer kan du således medvirke til, at dine ansatte bliver endnu mere engagerede”, siger Mikal Holt Jensen.

Skema til madspildsideer

Madspild på personalemødet

Du kan læse meget mere om HORESTAs madspildsprojekt på Facebook-siden ”Elsker mad og reducerer madspild”. Her kan du også dele dit eller din virksomheds bedste madspildsråd og være med i konkurrencen om en tur til det uofficielle verdensmesterskab for kokke – Bocuse d’Or – i Lyon til januar.

For yderligere information kontakt:

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Arrangement: Mød stjernekokke og bliv inspireret

Vil du inspireres til, hvordan du kan balancere økonomien, når du køber mere lokalt, økologisk og højere kvalitet? Og vil du opleve en hyggelig og lærerig dag med inspirationsoplæg fra store kokkeprofiler og brancheeksperter med en efterfølgende rundvisning på Bite i gode kollegers selskab?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne