Hver tiende virksomhed i hotel-, restaurant- og turisterhvervet må sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

Det var den barske baggrund, da Turismens Vækstråd og 3F mandag mødtes for at finde fælles løsninger på de aktuelle udfordringer.

HORESTA har gennem lang tid taget aktivt del i debatten om mangel på arbejdskraft og har ofte krydset klinger med fagbevægelsen – især om behovet for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

HORESTA mener, det er nødvendigt at gøre det lettere at rekruttere arbejdskraft fra lande uden for EU ved at sænke den såkaldte beløbsgrænse på 418.000 kroner i årsindkomst for at få arbejdstilladelse i Danmark.

3F: Masser af dansk arbejdskraft

3F slår på, at der er masser af ledig dansk arbejdskraft, som virksomhederne bør ansætte først, og denne holdning bakkes op af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der ligesom 3F er imod en lavere beløbsgrænse. Derfor var den socialdemokratiske formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov, også inviteret med til mødet.

På mødet var der enighed om, at man i fællesskab bør få afdækket de muligheder, der er i dag. Både i Danmark og i det fælleseuropæiske rekrutteringssystem.

Samtidig var der enighed om at få afdækket bedre, om fagbevægelsen reelt kan levere de ledige medlemmer, arbejdsgiverne efterspørger.

 

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne