Hver tiende virksomhed i hotel-, restaurant- og turisterhvervet må sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

Det var den barske baggrund, da Turismens Vækstråd og 3F mandag mødtes for at finde fælles løsninger på de aktuelle udfordringer.

HORESTA har gennem lang tid taget aktivt del i debatten om mangel på arbejdskraft og har ofte krydset klinger med fagbevægelsen – især om behovet for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

HORESTA mener, det er nødvendigt at gøre det lettere at rekruttere arbejdskraft fra lande uden for EU ved at sænke den såkaldte beløbsgrænse på 418.000 kroner i årsindkomst for at få arbejdstilladelse i Danmark.

3F: Masser af dansk arbejdskraft

3F slår på, at der er masser af ledig dansk arbejdskraft, som virksomhederne bør ansætte først, og denne holdning bakkes op af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der ligesom 3F er imod en lavere beløbsgrænse. Derfor var den socialdemokratiske formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov, også inviteret med til mødet.

På mødet var der enighed om, at man i fællesskab bør få afdækket de muligheder, der er i dag. Både i Danmark og i det fælleseuropæiske rekrutteringssystem.

Samtidig var der enighed om at få afdækket bedre, om fagbevægelsen reelt kan levere de ledige medlemmer, arbejdsgiverne efterspørger.

 

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Detailhandlen er klar i spyttet. Vestkysten skal på finansloven

De knivskarpe argumenter er linet op, når erhvervsminister Morten Bødskov (S) og Anni Matthiesen (V) besøger Vestkysten i dag. Turismens betydning for detailhandlen og benspænd for udvidelse af overnatningskapaciteten er nogle af emnerne på dagsordenen.

Log ind