Hver tiende virksomhed i hotel-, restaurant- og turisterhvervet må sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

Det var den barske baggrund, da Turismens Vækstråd og 3F mandag mødtes for at finde fælles løsninger på de aktuelle udfordringer.

HORESTA har gennem lang tid taget aktivt del i debatten om mangel på arbejdskraft og har ofte krydset klinger med fagbevægelsen – især om behovet for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

HORESTA mener, det er nødvendigt at gøre det lettere at rekruttere arbejdskraft fra lande uden for EU ved at sænke den såkaldte beløbsgrænse på 418.000 kroner i årsindkomst for at få arbejdstilladelse i Danmark.

3F: Masser af dansk arbejdskraft

3F slår på, at der er masser af ledig dansk arbejdskraft, som virksomhederne bør ansætte først, og denne holdning bakkes op af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der ligesom 3F er imod en lavere beløbsgrænse. Derfor var den socialdemokratiske formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov, også inviteret med til mødet.

På mødet var der enighed om, at man i fællesskab bør få afdækket de muligheder, der er i dag. Både i Danmark og i det fælleseuropæiske rekrutteringssystem.

Samtidig var der enighed om at få afdækket bedre, om fagbevægelsen reelt kan levere de ledige medlemmer, arbejdsgiverne efterspørger.

 

3F varsler stor konflikt med Tivoli Food Hall

En større konflikt mellem stadeholderne hos Tivoli Food Hall og 3F kan være under opsejling. Det bekræfter John Ekebjærg-Jakobsen, formanden for 3F København, over for B.T.

Partnerskab: ”Vi skal kigge indad i klimakampen”

Klimapartnerskabet for Service, IT og Rådgivning skal både se indad og forbedre sin egen forretning for at sænke udledningen af CO2, men samtidig skal industrien også bidrage til, at løse udfordringerne for mange andre brancher. Det mener Eva Berneke, KMD, i et debatindlæg i Børsen, som hun er medunderskriver på sammen med Allan Agerholm, direktør for BC Hospitality Group, Rasmus Ødum, Group COO iCowi, og Jakob Riis, der er topchef i Falck.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne