Hver tiende virksomhed i hotel-, restaurant- og turisterhvervet må sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

Det var den barske baggrund, da Turismens Vækstråd og 3F mandag mødtes for at finde fælles løsninger på de aktuelle udfordringer.

HORESTA har gennem lang tid taget aktivt del i debatten om mangel på arbejdskraft og har ofte krydset klinger med fagbevægelsen – især om behovet for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

HORESTA mener, det er nødvendigt at gøre det lettere at rekruttere arbejdskraft fra lande uden for EU ved at sænke den såkaldte beløbsgrænse på 418.000 kroner i årsindkomst for at få arbejdstilladelse i Danmark.

3F: Masser af dansk arbejdskraft

3F slår på, at der er masser af ledig dansk arbejdskraft, som virksomhederne bør ansætte først, og denne holdning bakkes op af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der ligesom 3F er imod en lavere beløbsgrænse. Derfor var den socialdemokratiske formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov, også inviteret med til mødet.

På mødet var der enighed om, at man i fællesskab bør få afdækket de muligheder, der er i dag. Både i Danmark og i det fælleseuropæiske rekrutteringssystem.

Samtidig var der enighed om at få afdækket bedre, om fagbevægelsen reelt kan levere de ledige medlemmer, arbejdsgiverne efterspørger.

 

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Arbejdsgiverne har fået lettere ved at finde folk

Efter igennem flere år at have advaret om problemer med at skaffe medarbejdere og efterlyst lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft har arbejdsgiverne fået lettere ved at besætte ledige stillinger. Det viser en ny rekrutteringsanalyse fra Beskæftigelsesministeriet, skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne