Næsten 200.000 møder blev der afholdt i Danmark i 2017, og det er 3 pct. flere end i 2010, fortæller en ny analyse fra VisitDenmark, som HORESTA har bidraget til.

Det er særligt København, der driver udviklingen med en vækst på 21 pct. i antallet af møder, mens Midtjylland oplever en vækst på 3 pct. De tre øvrige regioner går dog tilbage.

Undersøgelser viser, at en udenlandsk kongresgæster der overnatter i Danmark har et døgnforbrug på over 4.000 kr., hvilket er mere ni gange højere end en udenlandsk gæst i et lejet feriehus.

HORESTAs politiske direktør kommenterer:

”København er en utrolig vigtig motor for dansk turisme, og det ser vi også på mødemarkedet. Med en fremgang på 21 pct. i antallet af møder siden 2010, driver hovedstaden væksten på markedet, og det skyldes i høj grad markedsføringen af byen, samt Københavns evne til at tiltrække store kongresser og events”, siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Mødeturister og kongresgæster er en særligt attraktiv gruppe rejsende, da de er ressourcestærke, og deres dagsforbrug er højt. Lige nu investerer de københavnske hoteller i udvidelser samt renoverer, så de også i fremtiden kan matche gæsternes behov og imødekomme den fortsatte vækst fra dette segment.”

Ikke alle får del i væksten

I Syddanmark, Nordjylland og Region Sjælland er rapporten kedelig læsning. Her er antallet af møder faldet med henholdsvis 5 pct., 15 pct. og hele 43 pct. siden 2010. Det ærgrer HORESTAs politiske direktør, for potentialet i segmentet er stort:

”Syddanmark, Nordjylland og Sjælland oplever alle et dyk i antallet af møder siden 2010, og virksomhederne er desværre ikke lykkedes med at få del i den vækst, som man ser i København og Midtjylland. Det er en skam, for disse regioner har masser at byde på for mødegæster, som vil have en oplevelse i gode faciliteter og lækre omgivelser”, lyder det fra Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Hun mener således, at der skal gøres endnu mere for at sikre flere møder i disse regioner.

På trods af faldet i det samlede antal møder, kan VisitAalborg dog fortælle, at antallet af kongresser og konferencer går frem i en artikel i Nordjyske.

Læs mere om rapporten og se analysen på VisitDenmarks hjemmeside.

Log ind