Med formandsposten har Jens Zimmer Christensen en klar ambition om, at de fælleseuropæiske spilleregler for onlinebookingportalerne skal strammes, og så mener han, at den private udlejning gennem portaler som Airbnb skal reguleres, så de ikke udgør unfair konkurrence til hotellerne. Desuden ønsker han et fokus på markedet for restaurantbookingportaler, digitalisering og ikke mindst den fælles europæiske udfordring omkring den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft.

”Turisme går på tværs af landegrænser, og det gør erhvervets udfordringer ofte også. Med HOTREC danner 30 EU-lande fælles front om problemstillingerne i erhvervet og sikrer branchens indflydelse. Jeg er utrolig stolt af, at jeg nu er blevet betroet posten som formand for dette arbejde”, siger Jens Zimmer Christensen.

Som formand for HOTREC vil Jens Zimmer Christensen repræsentere branchen på tværs af Europa, men han tager den danske branches problemstillinger med sig.

Danske interesser i Europa

”Jeg vil bære de danske udfordringer med mig, når jeg tiltræder som formand for HOTREC. Hotel- og restauranterhvervet er en branche, hvor tingene går rigtig stærkt, og derfor skal man også kunne handle hurtigt, når der opstår udfordringer, og det kan vi på både nationalt og internationalt niveau”, siger Jens Zimmer Christensen.

Jens Zimmer Christensen har de seneste to år været en del af HOTRECs bestyrelse, og han ser frem til at yderligere styrke Danmarks centrale placering i organisationens europæiske arbejde for hotellerne og restauranternes rammevilkår. Han overtager officielt formandsposten fra den 1. januar 2019.

Advokat i HORESTA, Emilie S. Westersø er endvidere valgt for en 2-årig periode til HOTREC’s Steering Commitee Social Dialouge, SSD, som varetager den sociale dialog med de europæiske lønmodtagerorganisationer.

Største jobskaber

Rejseindustrien er en af de vigtigste i Europa. I 2017 blev der registreret 670 millioner turistankomster på kontinentet, og branchen bidrog i 2016 med 624 milliarder euro til BNP.

Hotel- og restauranterhvervet skaber job til 11,1 millioner europæere, hvilket svarer til 4,7 procent af de beskæftigede i EU. Alene i det seneste årti har branchen skabt 2,5 millioner job.

 

Om Jens Zimmer Christensen

Jens Zimmer Christensen er hoteldirektør og ejer af Hotel Maritime. Han har drevet hotellet siden 1993.

I 2009 blev han formand for branche- og arbejdsgiverorganisationen HORESTA.

Jens Zimmer Christensen bestrider ud over formandsposterne i HORESTA og nu HOTREC en lang række tillidshverv, bl.a. som bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening. Siden den 1. januar 2018 har han endvidere haft formandsposten i den europæiske hotelklassifikation, Hotel Stars Union.

Oprindeligt er Jens Zimmer Christensen shippinguddannet i Weco Shipping/Dannebrog Rederi i København. Det førte til udstationeringer i både Australien, USA og senere i Hong Kong, hvor han i fem år var leder af Weco-Shipping HK Ltd.

I 1980 vendte han hjem til København, hvor han i 1980’erne havde en række direktørposter i rederibranchen hos Copenhagen Reefers, Dannebrog Rederi og Mercandia Holding. Han forlod i 1993 rederierne til fordel for et andet stort væksterhverv, hotelbranchen.

Han bor på Østerbro i København med sin hustru, Inge og har en datter, Katharina, og to børnebørn.

Derfor virker klassifikationsordningen

Euronews Travel har talt med Hotel Stars Unions præsident, Markus Luthe, for at blive klogere på, hvordan en hotelklassifikation præcist fungerer.

Log ind