Ved at kombinere sin baggrund inden for arkitektur og sin passion for konditori, har Dinara Kasko skabt et gastronomisk univers med fokus på kagen som et visuelt kunstværk. Men Kasko har også en innovativ tilgang til dessertlavningen, som involverer teknologiske hjælpemidler såsom 3D-printere og forskellige softwareprogrammer.

På baggrund af algoritmer med indsigter om, hvordan modellerne påvirker madens visuelle udtryk, er Kasko i stand til at skabe konditorkager i helt nye former og faconer.

(artiklen fortsætter under billedet)

“Min baggrund som arkitekt har påvirket bade min stil og min smag,” siger Kasko, og fortsætter:

“Desuden har det lært mig om proportioner, hvordan man designer og skaber smukke objekter. Et stort plus er, at jeg kan arbejde med forskelligt software og skabe 3D-modeller”.

3D-printede skabeloner ligger til grund for Kaskos proces, hvor variabler som former, materiale, tyngdekraft og smag spiller ind. Kasko bruger altid ingredienser i højeste kvalitet, så ikke bare kagernes udseende - men også smagen - er eksklusiv, og hendes kreationer har allerede været præsenteret på forskellige magasinforsider og i konkurrencer over hele verden.

Muligheder/perspektivering:

  • Hvordan kan du benytte 3D printere for at skabe innovative retter eller nye interessante former til din mad?
  • Hvordan kan du arbejde med en menu, der æstetisk skaber forundring og måske endda forbavselse hos gæsten?

Læs mere:

  • http://www.dinarakasko.com/

Vil du vide mere?

Husk at Innovation Lab er på programmet til HORESTA Årsdag, hvor I kan høre meget mere om de trends, der lige nu tager fart i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Læs mere og tilmeld dig her.


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab etableret et internationalt netværk bestående af tæt på 2.500 personlige kontakter inden for verdensomspændende forskning, produktudvikling og iværksætteri. Viden og netværk bruges til at gøre udviklingen relevant og brugbar, så den kan omsættes til konkrete tiltag og værdifulde nye produkter og tjenester. De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids indenfor turisme, retail og forretningsudvikling.

Log ind