Ti kokke og fem tjenere er nu klar til det endelig opgør om, hvem der er Danmarks bedste.

HORESTA og 3F afviklede søndag semifinalerne i Årets Kok og Årets Tjener, og her blev de ti kokkefinalister og fem tjenerfinalister fundet. I første weekend af februar skal de dyste om de eftertragtede titler ved finalerne under Formland-messen i Messecenter Herning.

De to konkurrencer har historisk set været domineret af mænd, men når Årets Tjener-finalen 2019 afvikles vil der for første gang være et flertal af kvinder blandt deltagerne.

Søndag skulle kokkene på tre timer fremstille en hovedret med fasan som omdrejningspunkt, mens tjenerne skulle bevise deres talenter i blandt andet fadservering, valg af vine til menuer og sammensætning øl og oste.


De ti deltagere i finalen om Årets Kok 2019 er:

Bjarke Jeppesen, Hotel Hesselet

Christopher Kristensen, Restaurant Bühlmann

Bendix S. Larsen, Søllerød Kro

Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned

Kristoffer Ringsing, Matrikel 1

Tobias Statager, Restaurant Molen

Marc F. Stockmarr, God Smag,

Michael T. Stokholm, Nordisk Spisehus

Benjamin Teilman, Restaurant Babette

Samat Wibunnattiphong, Restaurant Trio

 

De fem finalister i Årets Tjener 2019 er:

Karina G. Kannegaard, Restaurant Ti Trin Ned

Nicolai Martens, Restaurant Kong Hans Kælder

Kristine S. Olsen, Restaurant Formel B

Puk M.E. Overgaard, NO 14 Vinbar & Restaurant

Kim Thygesen, Les Trois

 

Vinderne findes ved finalen i Herning lørdag den 2. februar 2019 under Formland-messen.

Tysk tostjernet topgastronomi i Tivoli

Sæsonens anden pop-up restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli er noget så specielt som en to-stjernet tysk restaurant med fokus på det bæredygtige og veganske.

Fornem gastronomisk pris til restauratør Uffe Nielsen

Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.

Log ind