I HORESTAs madspildsprojekt er ambitionen at samle de bedste råd fra erhvervet og videndele, men det hele starter i virksomhederne, og her kan eleverne være en vigtig ressource:

”Når elever træder ind i en virksomhed, bliver de lynhurtigt en del af arbejdsgangene og rutinerne, men før det er tilfældet, har man en unik mulighed for at få et par friske øjne på for eksempel virksomhedens madspild. Igennem HORESTAs madspildsprojekt har det vist sig, at mange af de gode initiativer faktisk starter hos virksomhedens nyeste medarbejdere, der har masser ideer til, hvordan man kan begrænse mængden af mad, der ender i skraldespanden”, siger miljøchef hos HORESTA Mikal Holt Jensen.

Fra Hotel- og Restaurantskolen i København lyder det:

”Vores elever er vant til at være kreative med bl.a. rester, skræller, stokke, toppe, ender og afskær. Vi vil derfor opfordre virksomhederne til at se på elever som en ressource og gøre brug af de nye øjne på bæredygtighed, de lukker ind i deres køkken”, siger Michelle Nadia Werther, Projektleder på Hotel- og Restaurantskolen i København.

I kan læse meget mere om HORESTAs madspildsprojekt på Facebook-siden, hvor det også er sidste chance for at være med i konkurrencen om to billetter til det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or i Lyon i slutningen af januar. I deltager ved at dele jeres bedste råd i kampen mod madspild.

Arrangement: Mød stjernekokke og bliv inspireret

Vil du inspireres til, hvordan du kan balancere økonomien, når du køber mere lokalt, økologisk og højere kvalitet? Og vil du opleve en hyggelig og lærerig dag med inspirationsoplæg fra store kokkeprofiler og brancheeksperter med en efterfølgende rundvisning på Bite i gode kollegers selskab?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne