I HORESTAs madspildsprojekt er ambitionen at samle de bedste råd fra erhvervet og videndele, men det hele starter i virksomhederne, og her kan eleverne være en vigtig ressource:

”Når elever træder ind i en virksomhed, bliver de lynhurtigt en del af arbejdsgangene og rutinerne, men før det er tilfældet, har man en unik mulighed for at få et par friske øjne på for eksempel virksomhedens madspild. Igennem HORESTAs madspildsprojekt har det vist sig, at mange af de gode initiativer faktisk starter hos virksomhedens nyeste medarbejdere, der har masser ideer til, hvordan man kan begrænse mængden af mad, der ender i skraldespanden”, siger miljøchef hos HORESTA Mikal Holt Jensen.

Fra Hotel- og Restaurantskolen i København lyder det:

”Vores elever er vant til at være kreative med bl.a. rester, skræller, stokke, toppe, ender og afskær. Vi vil derfor opfordre virksomhederne til at se på elever som en ressource og gøre brug af de nye øjne på bæredygtighed, de lukker ind i deres køkken”, siger Michelle Nadia Werther, Projektleder på Hotel- og Restaurantskolen i København.

I kan læse meget mere om HORESTAs madspildsprojekt på Facebook-siden, hvor det også er sidste chance for at være med i konkurrencen om to billetter til det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or i Lyon i slutningen af januar. I deltager ved at dele jeres bedste råd i kampen mod madspild.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Det skal være sjovt at undgå madspild

Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne