Har du det fulde overblik over, hvad den nye ferielov betyder for jeres medarbejdere og virksomheden? HORESTA modtager ofte henvendelser fra medlemmerne til det nye regelsæt, og vi har derfor samlet svarene på de spørgsmål, som går igen.

Medlemmer kan downloade FAQ i menu til højre.

”Den væsentligste ændring i loven er, at forskudt ferie afskaffes. I dag optjener lønmodtageren som bekendt ferie i kalender-året fra 1. januar til 31. december, men ferien kan først holdes fra 1. maj til 30. april året efter. Der kan dermed gå op til 16 måneder, fra ferien optjenes, til ferien kan afholdes”, fortæller advokat i HORESTA David Bar-Shalom, og fortsætter:

”Med den nye ferieordning optjener og afvikler lønmodtageren sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder (ferieåret). Det betyder for eksempel, at den ferie, der optjenes i februar måned, allerede kan afholdes i marts måned samme år. Lønmodtageren har dog mulighed for at afholde ferien i yderligere fire måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i (ferieafholdelsesperioden). Det giver den enkelte øget fleksibilitet til at afholde ferien”.

Har du spørgsmål til den nye ferielov, er du velkommen til at kontakte HORESTAs juridiske callcenter på tlf. 35248040.

DEN NYE FERIELOV
Download materiale

HORESTA har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål om den nye ferielov.

BRANCHENYHEDER

PRESSEKLIP

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Se også

Log ind