To HORESTA-virksomheder er med omkring bordet, når statsminister Lars Løkke Rasmussen senere i dag byder inden for til topmøde om integration på Marienborg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen slår senere i dag porten på Marienborg op for 60 gæster, der mødes for at drøfte, hvordan det er gået med integrationsarbejdet, siden seneste topmøde for 2½ år siden.

Til stede på mødet vil være cirka 60 deltagere, herunder ministre, repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, forskere, frivillige og erhvervslivet, herunder to direktører fra HORESTA-medlemsvirksomheder, Joachim Knudsen, der er adm. direktør i Food Folk Danmark (McDonald’s Danmark) og adm. direktør i BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm.

I sidste uge sagde Lars Løkke Rasmussen i sin afslutningstale til Folketinget, at andelen af flygtninge, som er i job efter tre år i Danmark er steget fra hver femte til mere end hver tredje. Derfor er afsættet for topmødet godt, men statsministeren understregede i Folketingssalen, at der stadigvæk er en stor integrationsopgave, der skal løses.

Food Folk Danmark og BC Hospitality Group er nogle af de virksomheder, som er gået forrest i arbejdet med at styrke integrationen. Allan L. Agerholm har dog flere gange kritiseret særligt Københavns Kommune for ikke at fokusere nok på opgaven. Nu er han anderledes positivt indstillet.

”Vi har fået ny beskæftigelses- og integrationsborgmester, og hun har fra dag 1 haft fuld politisk fokus på integrationsopgaven. Det er meget tydeligt at mærke, og det gør en kæmpe forskel. Nu er der reel interesse for at finde løsninger på, hvordan vi bedst får flere flygtninge og indvandrere aktiveret”, siger Allan L. Agerholm.

Han ser lige nu de manglende sprogkundskaber blandt flygtningene som den største forhindring for en vellykket integration.

”Min grundholdning er, at vi må kunne stille nogle basiskrav til flygtninge om, at de skal gøre en indsats for at tilegne sig vores sprog. Det er altafgørende for, hvordan de kommer til at fungere både i arbejdslivet, socialt og i samfundet generelt. Jeg mener, at hvis man ikke vil gøre en indsats for at lære dansk, så kan man lige så godt tage hjem”, siger Allan L. Agerholm.

Log ind