Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området. Særligt når det gælder tunge løft, mangel på pauser og arbejdsgiverkrav om, at de unge selv skal finde en afløser i tilfælde af sygdom.

”Og det er ikke godt nok”, var meldingen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun på TV2/News kommenterede på Jobpatruljens foreløbige opgørelse.

Hun vurderede, at det særligt er i de mindre sæsonvirksomheder, at de fleste overtrædelser finder sted. Og at det først og fremmest skyldes manglende kendskab til reglerne fra arbejdsgiverside.

HORESTA orienterer hvert år op til sommerferien sine medlemmer om reglerne for ung arbejdskraft. De uorganiserede virksomheder derimod skal selv undersøge reglerne på området. Derfor opfordrede Katia K. Østergaard myndighederne til at lave en oplysningskampagne over for denne type af virksomheder.

Katia K. Østergaard gjorde opmærksom på, at brud på reglerne ikke kun går ud over de unge. De skævvrider samtidig konkurrencen i forhold til et stort flertal af virksomheder i branchen, som kender reglerne og sikrer, at de bliver overholdt.

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind