Ansvarlighed vægter tungere og tungere, når erhvervs- og ferieturisterne skal vælge både destination, overnatnings- og konferencested. Turismens miljømærke, Green Key, viser vej til de mest bæredygtige i erhvervet og for nyligt er en række nye medlemmer kommet til ordningen. Det drejer sig om:

- WakeUp Aarhus

- WakeUp Bernstorffsgade

- Kompas Aalborg Hotel

- Hotel Christian IV

- Roskilde Kongrescenter (Konference)

- Hotel Cecil (Konference)

- Dronning Louises Tehus

HORESTAs miljøchef, og sekretariatschef for Green Key, Mikal Holt Jensen glæder sig over den brede opbakning til den grønne dagsorden.

”Bæredygtighed fylder meget hos forbrugerne, og derfor bør det også gøre det hos virksomhederne i erhvervet. I Green Key oplever vi en stor efterspørgsel på certificeringen, og det er ikke kun i Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at de danske virksomheder er blandt de førende på denne dagsorden”, siger Mikal Holt Jensen.

Green Key har som noget nyt etableret en jury, der vil håndtere sager forbundet med certificeringen. Juryen består af medlemmer af HORESTA og Friluftsrået, og hertil kommer, at Miljøstyrelsen indgår i arbejdet som observatør. Juryen skal desuden sikre, at Green Key bliver ved med at kræve høje standarder af virksomhederne, og at ordningen fortsætter sin udvikling.

Green Key er en dansk opfindelse, som i dag har certificerede turismevirksomheder i flere end 55 lande.

Læs mere om Green Key her.

For yderligere information kontakt:

Gram Skole vandt Danhostels konkurrence om FN’s Verdensmål

Med konkurrencen ”Hvordan vil I leve op til FN’s Verdensmål?” ønsker Danhostel at være med til at aktivere skoleklasserne rundt om i landet til at arbejde med verdensmålene. Konkurrencen var målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler i landet.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne