Ansvarlighed vægter tungere og tungere, når erhvervs- og ferieturisterne skal vælge både destination, overnatnings- og konferencested. Turismens miljømærke, Green Key, viser vej til de mest bæredygtige i erhvervet og for nyligt er en række nye medlemmer kommet til ordningen. Det drejer sig om:

- WakeUp Aarhus

- WakeUp Bernstorffsgade

- Kompas Aalborg Hotel

- Hotel Christian IV

- Roskilde Kongrescenter (Konference)

- Hotel Cecil (Konference)

- Dronning Louises Tehus

HORESTAs miljøchef, og sekretariatschef for Green Key, Mikal Holt Jensen glæder sig over den brede opbakning til den grønne dagsorden.

”Bæredygtighed fylder meget hos forbrugerne, og derfor bør det også gøre det hos virksomhederne i erhvervet. I Green Key oplever vi en stor efterspørgsel på certificeringen, og det er ikke kun i Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at de danske virksomheder er blandt de førende på denne dagsorden”, siger Mikal Holt Jensen.

Green Key har som noget nyt etableret en jury, der vil håndtere sager forbundet med certificeringen. Juryen består af medlemmer af HORESTA og Friluftsrået, og hertil kommer, at Miljøstyrelsen indgår i arbejdet som observatør. Juryen skal desuden sikre, at Green Key bliver ved med at kræve høje standarder af virksomhederne, og at ordningen fortsætter sin udvikling.

Green Key er en dansk opfindelse, som i dag har certificerede turismevirksomheder i flere end 55 lande.

Læs mere om Green Key her.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Hotelkæde starter grøn bevægelse

Sinatur Hotel & Konference har et ønske om en mere bæredygtig hotelbranche og starter derfor en ny bæredygtighedsbevægelse kaldet Moving Hospitality.

Log ind