Ansvarlighed vægter tungere og tungere, når erhvervs- og ferieturisterne skal vælge både destination, overnatnings- og konferencested. Turismens miljømærke, Green Key, viser vej til de mest bæredygtige i erhvervet og for nyligt er en række nye medlemmer kommet til ordningen. Det drejer sig om:

- WakeUp Aarhus

- WakeUp Bernstorffsgade

- Kompas Aalborg Hotel

- Hotel Christian IV

- Roskilde Kongrescenter (Konference)

- Hotel Cecil (Konference)

- Dronning Louises Tehus

HORESTAs miljøchef, og sekretariatschef for Green Key, Mikal Holt Jensen glæder sig over den brede opbakning til den grønne dagsorden.

”Bæredygtighed fylder meget hos forbrugerne, og derfor bør det også gøre det hos virksomhederne i erhvervet. I Green Key oplever vi en stor efterspørgsel på certificeringen, og det er ikke kun i Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at de danske virksomheder er blandt de førende på denne dagsorden”, siger Mikal Holt Jensen.

Green Key har som noget nyt etableret en jury, der vil håndtere sager forbundet med certificeringen. Juryen består af medlemmer af HORESTA og Friluftsrået, og hertil kommer, at Miljøstyrelsen indgår i arbejdet som observatør. Juryen skal desuden sikre, at Green Key bliver ved med at kræve høje standarder af virksomhederne, og at ordningen fortsætter sin udvikling.

Green Key er en dansk opfindelse, som i dag har certificerede turismevirksomheder i flere end 55 lande.

Læs mere om Green Key her.

For yderligere information kontakt:

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild

Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet? Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne