Forbrugerne kan blive udsat for farer, hvis virksomhederne ikke kender og overholder grænseværdierne for brugen af tilsætningsstoffer. En ny kontrolkampagne af Fødevarestyrelsen vil gå virksomhederne efter i sømmene og tjekke, om de har styr på reglerne.

Fremstiller jeres restaurant eller virksomhed produkter til forbrugere, hvori der indgår E-numre (for eksempel farve, kemiske hævemidler eller konserveringsmidler), skal I vide, hvorvidt I overholder EU's grænseværdier og de danske særregler for tilsætningsstoffer.

”Fødevarestyrelsen vil se nærmere på, om virksomhederne doserer korrekt, og om deres risikoanalyse er tilstrækkelig. Derfor skal man som producent eller restaurant have styr på disse regler, så man kan dokumentere, at man ikke overskrider grænseværdierne, da maden ellers er til fare for fødevaresikkerheden", siger Tine Skriver, HORESTAs fødevarechef.

Tilsætningsstoffer godkendes i EU på baggrund af en risikovurdering. Risikovurderingen baseres på anvendelse i specifikke fødevarekategorier, og godkendelsen gives på visse betingelser for eksempel mængdebegrænsning.

Målgruppen for kontrolkampagnen er alle typer af detailvirksomheder, som anvender tilsætningsstoffer – for eksempel bagere, fiskehandlere, restauranter/kantiner/institutionskøkkener og slagtere. Kampagnen løber fra 15. januar til 30. april 2019.

For yderligere information kontakt:

HORESTA: Ikke behov for skærpet fødevarekontrol

HORESTA opfordrede fredag morgen på TV2/News politikerne til at holde hovedet koldt efter torsdagens Operation X-udsendelse, der beskrev hvordan pizzakæden Domino’s har brugt fødevarer, der havde overskredet udløbsdatoen.

Nu kan du sende ’sikre mails’ via HORESTA.dk

Efter persondataloven trådte i kraft sidste år, er det et krav, at personoplysninger og fortrolige oplysninger, der sendes via mail, skal krypteres. Når I sender personoplysninger og fortrolige oplysninger til HORESTA; for eksempel ansættelsesbeviser, lægeerklæringer osv., skal det derfor ske krypteret.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne