Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvis regeringen vælger at følge Frigast-rapportens anbefalinger og trække statsstøtten til Wonderful Copenhagen (WoCo), så skal de huske, hvor pengene kommer fra.

Sådan lyder opfordringen fra flere bestyrelsesmedlemmer i Wonderful Copenhagen, der nu forsøger at råbe særligt erhvervsminister Morten Bødskov (S) op. Det skriver Turistmonitor.dk.

De peger på, at det før Erhvervsfremmereformen i 2018 var kommunerne selv, der gennem deres bidrag til Region Hovedstaden stod for basisfinansiering af Wonderful Copenhagen.

Det er regeringen, der har sat gang i en sanering af erhvervsstøtten, men siden anbefalingerne blev publiceret 19. februar, har der været radiotavshed fra Christiansborg, og lige nu venter turisme- og erhvervsaktører i København på politisk afklaring og regeringens reaktion i kølvandet på rapporten.

Det drejer sig om 2,3 milliarder kroner der skal spares årligt, og turismeområdet anbefales saneret med i alt 80 millioner, hvoraf 47 millioner skal komme fra den årlige statsstøtte til Wonderful Copenhagen, der altså ifølge anbefalingerne bør miste sin plads på finansloven.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind