Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fredag den 1. marts modtog Europa-Kommissionen en notifikation fra Booking.com om, at den store virksomheds services potentielt opfylder kravene til at være gatekeeper. Det skriver Turisme24.dk.

Det vil medføre, at Booking.com får seks måneder til at overholde kravene i DMA og det indebærer blandt andet, at de såkaldte snævre prisparitetsklausuler bliver ophævet. Disse klausuler betyder i dag, at overnatningsstederne skal have samme eller højere pris på egen hjemmeside end på Booking.com.

Bliver Booking.com underlagt DMA betyder det også, at den store bookingplatform skal være mere offentlig omkring sine algoritmer og dele kundedata med hotellerne, som kunderne søger på.

Det kan for eksempel være værdifulde data om brugeradfærd og gæstepræferencer med mere.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login  

Svindel i gang – pas på falske mails

Der bliver i øjeblikket sendt svindelmails ud, der ligner troværdige beskeder fra bl.a. booking.com. Vær derfor ekstra opmærksom på din indbakke så du undgår at lukke ubudne gæster ind.

HORESTA presser på i EU

De store online bookingportaler med Booking.com i spidsen kan stadig lave prisklausuler med deres hotelkunder. Både HORESTA presser på for at få EU til at bremse bookingportalerne.

Log ind