Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny foreløbig EU-aftale om engangsemballage vil give restaurationsbranchen flere udgifter.

Det siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA, der er brancheorganisationen for hotel-, restaurant og turisterhvervet. Det skriver Folketidende.dk.

”Der skal bruges mere vand, og der skal bruges flere mandetimer, hvis man skal gøre det her. Der skal laves beregninger, så vi er sikre på, at et lille stykke papir, som en burger for eksempel er pakket ind i, er mere miljøskadeligt end at bruge tallerkner, der skal vaskes igen og igen,” siger Mikal Holst Jensen.

Aftalen er blevet indgået mandag mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet og betyder, at restauranter og caféer ikke må servere mad i engangsemballage til gæster, der spiser på stedet.

EU-forordningen er en foreløbig aftale og skal først stemmes endeligt igennem i parlamentet og rådet, før den træder i kraft. Det ventes at ske inden sommeren i år.

Læs hele historien på folketidende.dk

7-styrker inviterer til debat om Europaparlamentsvalget 2024

Forud for Europaparlamentsvalget inviterer det erhvervspolitiske netværk 7-styrker bestående af HORESTA, Lægemiddelindustriforeningen, Danske Rederier, Green Power Denmark, Landbrug & Fødevarer, Forsikring og Pension og Finans Danmark til debat med kandidater på tværs af partierne.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind