Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En ny foreløbig EU-aftale om engangsemballage vil give restaurationsbranchen flere udgifter.
Det siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA, der er brancheorganisationen for hotel-, restaurant og turisterhvervet. Det skriver Folketidende.dk.
”Der skal bruges mere vand, og der skal bruges flere mandetimer, hvis man skal gøre det her. Der skal laves beregninger, så vi er sikre på, at et lille stykke papir, som en burger for eksempel er pakket ind i, er mere miljøskadeligt end at bruge tallerkner, der skal vaskes igen og igen,” siger Mikal Holst Jensen.
Aftalen er blevet indgået mandag mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet og betyder, at restauranter og caféer ikke må servere mad i engangsemballage til gæster, der spiser på stedet.
EU-forordningen er en foreløbig aftale og skal først stemmes endeligt igennem i parlamentet og rådet, før den træder i kraft. Det ventes at ske inden sommeren i år.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør
28-04-2024
-
Thomas Castberg afslører nyt job efter 'Masterchef'-exit
28-04-2024
-
Lalandia får rekordoverskud og pønser på at udvide
28-04-2024
-
40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer
28-04-2024
-
Sampension investerer i hotelejendommen Comwell Køge Strand
28-04-2024
-
Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm
28-04-2024