Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På tværs af Europa deltager 21 medlemslande og fem observatørnationer i en standardiseret vurderingsproces af flere officielle organer. Det hvilket betyder, at deres hoteller kan opnå fra én til fem stjerner, afhængigt af forskellige kriterier.

Euronews Travel talte med Markus Luthe, medlem af HOTRECs eksekutivkomité, samt administrerende direktør for den tyske hotelforening og præsident for European Hotelstars Union AISBL, for at få et bedre indblik i processen.

Han fortæller blandt andet, at de 21 medlemsnationer bruger et fælles klassifikationssystem, som bedømmer hoteller med stjerner ud fra 247 forskellige kriterier fordelt på fem kategorier. Og det er dét, der er en af styrkerne i systemet. Alle hoteller, der har opnåret en officiel Hotel Stars Union klassifikation er blevet vurderet ud fra nøjagtig de samme kriterier, hvorfor man som gæst kan være sikker på, at et klassificeret hotel lever op til de fælleseuropæiske standarder.  

Læs hele historien på euronews.travel

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind