Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Serviceøkonomuddannelsen, som har været et springbræt for mange i den danske turisme- og servicebranche, har fået nyt navn, der bedre afspejler uddannelsens fokus på oplevelser. Det skriver Turistmonitor.

Uddannelsen er den samme, men vil fremover være kendt som service- og oplevelsesøkonom, hvilket ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Aarhus bedre afspejler det stærke fokus på oplevelsesaspektet i erhvervet.

”Navneskiftet har længe stået højt på ønskelisten hos os i det nationale uddannelsesnetværk. Vi håber med navneskiftet, at det bliver mere klart for erhvervet, hvad de færdiguddannede kan,” siger Dorte Bohlbro Simmelsgaard, uddannelsesleder ved Erhvervsakademi Aarhus.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver abonnement.

Brøchner ekspanderer i Carlsberg Byen

I 2025 vil den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels slå dørene op for endnu et hotelkoncept i Carlsberg Byen. Konceptet er tæt forbundet med kædens Hotel Ottilia, og baserer sig på erfaringer fra lignende koncepter.

Turismeerhvervet går fri af sparekniv

HORESTA glæder sig over, at turismen går helt fri af regeringens forslag til sanering af erhvervsstøtten. Samtidig er organisationen meget tilfreds med forslaget om en skattelettelse ved generationsskifter

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Log ind