Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotelsektoren i Danmark spås gyldne muligheder lidt længere ude i fremtiden, skriver Børsen.

Ikke mindst vores hovedstad har gode kort på hånden, og hvis det går som forventet i en ny rapport fra Realkredit Danmark, vil der i 2030 være 50 pct. flere sengepladser i København.

“Det er et meget godt bud,” siger Dorte Krak, der er adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group, som ejer 22 pct. af Københavns samlede hotelkapacitet.

Lige nu er efterspørgslen er på vej tilbage til niveauet før coronakrisen, der lå meget højt. Udnyttelsesgraden stiger på trods af, at der er taget mange flere værelser i brug efter flere år med stor aktivitet i hotelbyggeriet.

Hvis det lykkes at finde egnede ejendomme, er Arp-Hansen klar til at fortsætte ekspansionen, fortæller Dorte Krak, men betoner dog, at branchen som helhed skal stå bedre i forhold til profitabilitet.

Jeppe Møller-Herskind, viceadministrerende direktør i Horesta, ser også positivt på udviklingen:

“Vi får gang på gang bekræftet, at vi er et væksterhverv, og vi er samtidig Danmarks fjerdestørste eksporterhverv,” siger han og understreger, at han regner med, at den gode udvikling følger med.

Han har i øvrigt følgende bemærkning til rapportens ophavsmand, Realkredit Danmark:

“Hvis man skal følge Realkredit Danmarks hypotese, så kræver det også, at der er finansieringskilder til væksten. Den kommer ikke af sig selv.”

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind