Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den globale rejsefeber kunne ikke slås ned af en verdensomspændende pandemi. I år har turismen på verdensplan kurs mod at overgå niveauet fra 2019, hvor den dengang nye coronavirus endnu ikke havde lagt lufthavne og strandstole øde hen. Det skriver Finans.

Sådan lyder det i hvert fald fra World Economic Forum, som har udgivet en ny rapport i samarbejde med britiske University of Surrey.

I det forgangne år nåede turismen op på 88 pct. af niveauet fra 2019 svarende til et bidrag til den globale økonomi på 9,9 billioner dollars, lyder det i rapporten. 

Hvor meget turismen fylder, kan dog variere betydeligt fra land til land. I Danmark udgør det ca. 3 pct. af økonomien, mens det i nogle af de sydeuropæiske lande udgør op mod 10 pct. af økonomien eller mere.

Læs hele historien på finans.dk

Brøchner ekspanderer i Carlsberg Byen

I 2025 vil den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels slå dørene op for endnu et hotelkoncept i Carlsberg Byen. Konceptet er tæt forbundet med kædens Hotel Ottilia, og baserer sig på erfaringer fra lignende koncepter.

Turismeerhvervet går fri af sparekniv

HORESTA glæder sig over, at turismen går helt fri af regeringens forslag til sanering af erhvervsstøtten. Samtidig er organisationen meget tilfreds med forslaget om en skattelettelse ved generationsskifter

Log ind