Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

For bare ti dage siden modtog danske restauranter 44 Michelin-stjerner og bekræftede dermed Danmarks position som én af verdens gastronomiske supermagter. Nu følger Alchemist op på sidste uges succes med en placering som nr. 8 på listen ’Worlds Best Restaurants’. Det skriver Turisme.nu.

Med placeringen som verdens ottende bedste restauranter får Alchemist nu endnu mere spotlight, og det samme gælder dansk gastronomi i bred forstand, mener vice adm. i HORESTA Jeppe Møller-Herskind.

Gastroturisterne er blandt andet særligt interessante, fordi de har et højere døgnforbrug.

Ifølge målinger fra VisitDenmark er der også målbar fremgang i antallet af gastroturister. Og det gælder i særlig grad også gastroturister i ’Vandkantsdanmark’.

Med dagens hæder til Alchemist forstærkes gastronomiens effekt på dansk turisme kun yderligere, og dermed også dens betydning for dansk økonomi, mener Jeppe Møller-Herskind.

Du kan læse hele historien på turisme.nu

Restaurantbesøg er stagneret på højt niveau

Danskerne foretog i alt 454 mio. besøg på restauranter, caféer, fastfoodrestauranter og andre udespisesteder i 2023. Selvom tallet er højt, er der tale om en lille nedgang fra året før. Særligt kaffe to go og kaffebarer har mærket tilbagegang.

Log ind