Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvis dansk turisme skal fortsætte med at udvikle sig i en positiv retning, er det vigtigt at styrke de akademiske turismeuddannelser, og ikke lukke dem, som det sker med flere uddannelser landet over. Det skriver Turistmonitor.dk.

Sker det ikke, risikerer man, at dansk turisme fortsætter ud af nogle bestemte spor, den allerede er på vej ud af, hvormed man overser andre muligheder og forretningsområder.

Sådan lyder den enkle konklusion fra professor Henrik Halkier, Turisme og Regional Udvikling på Aalborg Universitet og leder af Ph.d.-skolen på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet, på spørgsmålet om, hvorfor der skal sættes mere fokus på bevarelse og udvikling af akademiske turismeuddannelser.

”Set ud fra turismeerhvervets synsvinkel betyder det, at erhvervet i højere grad bliver afhængig af nogle få leverandører af viden,” siger Henrik Halkier.

Over en kort årrække er flere turismeuddannelser enten lukket, under nedlukning eller kraftigt beskåret.

På SDU lukkes turismeuddannelserne cand.negot. og Erasmus Mundus-uddannelsen i Tourism Management. Ligeledes lukker turismeføreruddannelsen på RUC og CBS har konverteret sin kandidatprogrammer til en 1-årig Master i Sustainable Tourism Management.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Log ind