Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Institut for Menneskerettigheder har netop offentliggjort en ny rapport, som afdækker omfanget af uønsket seksuel opmærksom blandt eleverne på erhvervsskolerne. Tallene tager afsæt i erhvervsskolernes trivselsmåling foretaget i 2022.

Indenfor hovedområdet ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser”, som blandt andet dækker over uddannelserne til gastronom, tjener og receptionist, har hver fjerde kvinde og hver sjette mand oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på skolen. Det nævner Pia Svane, der er uddannelseschef i HORESTA i et debatindlæg på Altinget.dk

Hun skriver også, at HORESTA arbejder intenst på at udvikle en arbejdspladskultur i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, hvor man målrettet modarbejder al form for seksuel chikane og krænkende adfærd. Uanset om det sker internt på arbejdspladsen eller udøves af gæster. Og det samme bør selvfølgelig gælde for vores uddannelser.

Derfor mener Pia Svane, at man er nødt til at gøre endnu mere for at sikre, at elever, skoler og lærepladser klædes endnu bedre på til at understøtte og sikre et ordentligt arbejdsmiljø på både virksomhederne og skolerne.

Læs hele debatindlægget på altinget.dk

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind