Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Institut for Menneskerettigheder har netop offentliggjort en ny rapport, som afdækker omfanget af uønsket seksuel opmærksom blandt eleverne på erhvervsskolerne. Tallene tager afsæt i erhvervsskolernes trivselsmåling foretaget i 2022.

Indenfor hovedområdet ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser”, som blandt andet dækker over uddannelserne til gastronom, tjener og receptionist, har hver fjerde kvinde og hver sjette mand oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på skolen. Det nævner Pia Svane, der er uddannelseschef i HORESTA i et debatindlæg på Altinget.dk

Hun skriver også, at HORESTA arbejder intenst på at udvikle en arbejdspladskultur i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, hvor man målrettet modarbejder al form for seksuel chikane og krænkende adfærd. Uanset om det sker internt på arbejdspladsen eller udøves af gæster. Og det samme bør selvfølgelig gælde for vores uddannelser.

Derfor mener Pia Svane, at man er nødt til at gøre endnu mere for at sikre, at elever, skoler og lærepladser klædes endnu bedre på til at understøtte og sikre et ordentligt arbejdsmiljø på både virksomhederne og skolerne.

Læs hele debatindlægget på altinget.dk

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind