Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Institut for Menneskerettigheder har netop offentliggjort en ny rapport, som afdækker omfanget af uønsket seksuel opmærksom blandt eleverne på erhvervsskolerne. Tallene tager afsæt i erhvervsskolernes trivselsmåling foretaget i 2022.

Indenfor hovedområdet ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser”, som blandt andet dækker over uddannelserne til gastronom, tjener og receptionist, har hver fjerde kvinde og hver sjette mand oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på skolen. Det nævner Pia Svane, der er uddannelseschef i HORESTA i et debatindlæg på Altinget.dk

Hun skriver også, at HORESTA arbejder intenst på at udvikle en arbejdspladskultur i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, hvor man målrettet modarbejder al form for seksuel chikane og krænkende adfærd. Uanset om det sker internt på arbejdspladsen eller udøves af gæster. Og det samme bør selvfølgelig gælde for vores uddannelser.

Derfor mener Pia Svane, at man er nødt til at gøre endnu mere for at sikre, at elever, skoler og lærepladser klædes endnu bedre på til at understøtte og sikre et ordentligt arbejdsmiljø på både virksomhederne og skolerne.

Læs hele debatindlægget på altinget.dk

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind