Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom der er blevet lempet på reglerne for at kunne hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark, så oplever mange arbejdsgivere fortsat, at de enten ikke kan få den rette medarbejder til et ledigt job, eller at de må ansætte en medarbejder med en anden profil end den ønskede. Det skriver Børsen.dk.

I den seneste rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) fra december 2023 lå det samlede antal forgæves rekrutteringer på 93.000. Det tal dækker over, at man ikke fik en ansat, man ledte efter, eller at stillingen blev besat med en person, der ikke havde den ønskede profil til jobbet.

Den branche, der har størst problemer med at finde den rigtige medarbejder til en stilling, er hotel og restaurationsbranchen, hvor 33 procent af de opslåede stillinger ikke blev besat eller blev besat af en person uden de rette kvalifikationer.

“Vi har stadig et stort problem med mangel på arbejdskraft i hotel og restaurationsbranchen. Det er nødvendigt, at vi i forhold til mangel på arbejdskraft også tager de lange briller på, for ud over den arbejdskraft, vi kan få fat i på det danske arbejdsmarked og fra udlandet, så har vi også brug for, at der er flere unge herhjemme, der tager en erhvervsuddannelse som enten kok eller som tjener,” siger Jeppe Møller- Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

Læs hele historien på borsen.dk – kræver login

Log ind