Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mange flere personer er kommet i arbejde i hotel- og restaurantbranchen i løbet af 2023, viser de nyeste beskæftigelsestal.

Der blev faktisk sat rekord i beskæftigelsen i løbet af det forgangne år, oplyser HORESTA på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Således steg beskæftigelsen blandt hoteller og restauranter med 3,2 procent i 2023 sammenlignet med 2022. Det øvrige arbejdsmarked havde en vækst på 1,3 procent sidste år. Det skriver Turisme24.dk.

”Hotel- og restaurantbranchen har i mange år været en vækstgenerator, der bidrager med milliarder til statskassen. Derfor er tallene utroligt positive, men ikke desto mindre er det ærgerligt, at så mange virksomheder må give fortabt i jagten på arbejdskraft,” siger Pia E. Voss, administrerende direktør hos HORESTA.

Hun fortæller, at efterspørgslen er så stor, at virksomhederne ikke kan imødekomme det som følge af for få kandidater med de rette kvalifikationer. Pia E. Voss forventer også, at væksten i beskæftigelsen vil være mindre i første kvartal af 2024.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login

Log ind