Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De nye overnatningstal fra Danmarks Statistik indeholder december 2023, og dermed er sidste år gjort foreløbigt op, når det gælder det samlede antal overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne.

I alt foretog danske og udenlandske turister 40,1 millioner overnatninger i de nævnte ferieformer i 2023, hvilket er 470.000 flere end i 2022, og det højeste antal nogensinde. Det skriver Turistmonitor.dk.

Selvom de rekordhøje tal for hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne vækker glæde hos HORESTA, hæver brancheorganisationen også advarselsflaget.

”Hotelbranchen har igennem de seneste 10-15 år udviklet sig eksplosivt. Der er investeret milliarder af kroner i renoveringer og byggeri af nye hoteller, og derfor har vi et virkelig godt produkt. Men der skal mere end nye og lækre hoteller til at få turisterne til at vælge Danmark fremover,” siger Jeppe Møller Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

Han peger på, at konkurrencen mellem hovedstadens hoteller er blevet markant hårdere, fordi der siden 2018 er bygget tusindvis af nye værelser. Derfor skal de mange nye overnatninger fordeles mellem flere hoteller.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Kæmpehotel på vej til kriseramt by

Et hotel med 132 værelser skyder op i Holeby på Lolland, hvor udviklingen de sidste par år ellers er gået tilbage. Hotellet bliver nabo til Factory Lodge, som også rummer et science-center.

Konkursramt badehotel skal gennemrenoveres

Et 200 år gammelt badehotel har været lukket siden 2022, da forpagteren gik konkurs. Nu investerer ejeren i en gennemgribende renovering, og planen er atter at tage imod gæster i starten af 2025.

Log ind