Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Alsik Hotel & Spa i Sønderborg har fået turismens anerkendte miljømærke: Green Key-certifikatet. Green Key er en international miljømærkningsordning, der anerkender virksomheders indsats for at minimere deres påvirkning på planeten og fremme ansvarlig turisme. Det fremgår af en pressemeddelelse.

For at blive Green Key-certificeret skal virksomhederne leve op til en lang række konkrete miljøkrav, og forpligte sig til en omfattende godkendelsesprocedure og løbende kontroller.

”Vi er meget stolte over at have opnået Green Key-certificeringen. Det afspejler vores engagement i bæredygtighed og miljøansvar. Bæredygtighed og grønne løsninger har været en vigtig del af Alsik siden den tidlige idéfase,” fortæller Jesper Bach Larsen, CEO hos Alsik Hotel & Spa.

Alsik har siden designfasen været planlagt som et visionært grønt byggeri med bæredygtighedsmål. Hotellet har f.eks. 380 m2 solceller på taget og en varmeforsyning baseret på fjernvarme. Begge dele bidrager til at sænke CO2 aftrykket. Et andet vigtigt element, som sparer CO2 er, at al belysning på hotellet er baseret næsten 100% på strømbesparende LED belysning.

Kæmpehotel på vej til kriseramt by

Et hotel med 132 værelser skyder op i Holeby på Lolland, hvor udviklingen de sidste par år ellers er gået tilbage. Hotellet bliver nabo til Factory Lodge, som også rummer et science-center.

Konkursramt badehotel skal gennemrenoveres

Et 200 år gammelt badehotel har været lukket siden 2022, da forpagteren gik konkurs. Nu investerer ejeren i en gennemgribende renovering, og planen er atter at tage imod gæster i starten af 2025.

Log ind