Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor.dk.

Det skyldes, at både VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, og de nationale udviklingsselskaber som Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Erhvervs- og Mødeturisme (MeetDenmark) alle er finansieret af netop erhvervsstøttemidlerne.

Nu tyder noget på, at netop erhvervsstøttens finansiering af de nationale udviklingsselskabers er i fokus i oplægget til de kommende besparelser.

Det er en ekspertgruppen med adjungeret professor ved CBS og bestyrelsesmedlem i Danmarks Eksport- og Investeringsfond Christian Frigast i spidsen, som siden siden 2022 har arbejdet på den rapport, der skal lægge til grund for den politiske beslutning om en sanering af erhvervsstøtten.

Rapporten er endnu ikke er offentliggjort eller sendt til officiel politisk behandling på Christiansborg, men ifølge Turistmonitors oplysninger står både Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme i ekspertgruppens forslag til at miste sin statsstøtte gennem erhvervsstøttemidlerne.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind