Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Stormene er for restaurationsbranchen kommet i bagdelen på hinanden over de seneste år. Selv om pandemien synes som længe siden for resten af os, hænger mange af de mest negative konsekvenser stadig ved for landets spisesteder, skriver Fødevarewatch.dk.

Det melder brancheorganisationen HORESTA i forbindelse en måling af temperaturen blandt medlemmerne. Her bliver der spurgt ind til specielt forventningerne til indeværende år, og hvordan man ser på udviklingen i forhold til omsætning, bundlinje og med hensyn til gæsterne.

HORESTA peger på relativt godt humør ude blandt landets restauratører, men at der fortsat skal samles op, og at risikobarometret har let ved at krakelere, som man efterhånden har prøvet så mange gange de senere år.

”Vi oplever moderat positive forventninger blandt restauranterne, hvilket viser, vi er kommer bedre igennem både coronakrisen og inflationskrisen, end vi kunne frygte. Når det er sagt, så spøger det stadig i økonomien, at branchen har været igennem en lang periode med store udfordringer og markedsbevægelser, der ser helt anderledes ud end før corona,” siger viceadm. direktør Jeppe Møller-Herskind.

I målingen fra HORESTA svarer 43 af de adspurgte medlemmer, at de forventer fremgang på 1-5 pct. i både omsætning og antal gæster, mens 16 pct. forventer status quo på salget, og 18 pct. forventer samme antal gæster.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind