Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Tal fra Nationalbanken viser, at branchen havde lån for 7,1 milliarder kr. før corona-perioden i 2019, men nu er udlånet faldet til knapt 5,0 milliarder kr. Det skriver Food Supply.

Det er sket i en periode, hvor udlånene til erhvervslivet ellers generelt steget med 25 procent.

Det fremgår af en nyhed fra brancheorganisationen HORESTA, som henviser til en undersøgelse blandt sine medlemmer, hvoraf det fremgår, at 48 procent af restauranterne uden for København vurderer, at bankernes villighed til at låne penge ud er "ikke særligt stor" eller "tæt på ikke-eksisterende".

Det samme gælder for 30 procent af restauranterne uden for hovedstaden.

- Det er en meget bekymrende udvikling. Det er helt afgørende for vækst og udvikling i vores erhverv, at der er adgang til finansiering. Særligt for mindre virksomheder, der ikke har en stor egenkapital at trække på, men sagtens kan have en sund drift alligevel, siger HORESTAs politiske chef, Maria Olafsson.

Du kan læse hele historien på food-supply.dk

Deltag i ESG-workshop til Hotel Insights 2025

Hvordan arbejder din virksomhed med ESG-rapportering? Deltag og få inspiration i ESG-workshop efter Hotel Insights 2025. Her går vi helt tæt på dine egne data og giver dig konkret sparring.

Kold College vinder Young Chef 2025

Fire hold fra gastronomiuddannelser i hele landet dystede i smag, kreativitet og samarbejde – og Kold College trak det længste strå på hjemmebane til Young Chef 2025.

Log ind