Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Udeservering har den seneste tid været et varmt emne i København, hvor en kommunal høringsrunde om et delvist forbud mod udeservering fra søndage til torsdage i sidste uge sluttede med hele 1866 høringssvar. Det skriver Turisme24.dk.

Nu melder Aalborg Kommune sig også ind i debatten om regulering af udeservering med en model, der kan pålægge restaurationsbranchen i byen afgifter for at tilbyde sine kunder mulighed for at spise ude. Afgiften er en del af kommunens nye budgetforslag.

Overordnet set er formålet, ud over at afgiften forventes at indbringe 200.000 koner til kommunens kasse, at sørge for, at restauranter og caféer respekterer de ledelinjer i fortovsbelægningen, der skal hjælpe synshandicappede.

De 200.000 Aalborg Kommune forventer at indhente fra 2026 og frem, tager udgangspunkt i en afgift på 200 kroner per kvadratmeter.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Hoteller spås nu gylden fremtid

Vækstforventningerne til hotelsektoren er store, men branchens profitabilitet er ikke god nok
endnu, fastslår Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group

Log ind