Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En turistskat for udenlandske turister i København skal modvirke overturisme. Christianshavns Lokaludvalg vil bede Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning om at undersøge lovgrundlaget for indførelse af en turistskat i København, som der er i for eksempel flere europæiske byer. Det skriver Turistmonitor.dk

Konkret ønsker lokaludvalget at indføre en afgift, som turister, der overnatter for eksempelvis på hoteller, i en Airbnb-lejlighed, eller som er krydstogtturister, skal betale.

Forslaget møder opbakning fra SF’s københavnske byrådsmedlem Rasmus Steenberger.

“Det vil også være oplagt, at københavnerne oplever, at den stigende turisme fører til for eksempel flere grønne gader, bredere cykelstier og tag over hovedet til hjemløse,” siger han.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Efter kritik: Ombygning af ikonisk hotel stoppet

Efter at arkitekter har udtalt hård kritik af en forestående facaderenovering af det ikoniske SAS-hotel i København, er ansøgningen nu trukket tilbage. Samtidig forsøger en forening nu at få bygningen fredet.

SF klar med ny vision for turisme i København

En ny turismeafgift, strategisk placering af destinationer i nye bydele og en begrænsning af fuldtids-udlejning via AirBnB er bare nogle af de forslag, som SF i København vil fremlægge i løbet af efteråret i Borgerrepræsentationen.

Wonderful Copenhagen blander sig i vestkystdebat

Wonderful Copenhagen præciserer nu i fem punkter organisationens rolle i dansk turisme og den tilhørende finansiering. Præciseringen kommer i kølvandet på debatten om statsstøtte til Partnerskab for Vestkystturisme.

Log ind