Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I juli måned, da turistsæsonen var på sit højdepunkt, arbejdede der 142.165 personer i den danske hotel- og restaurationsbranche. Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning af antallet af medarbejdere på danske hoteller og restauranter på 1,8 procent. Kigger man 10 år tilbage og sammenligner med juli 2013, er der sket en vækst på hele 47,8 procent. Det skriver Turistmonitor.dk.
I en pressemeddelelse fra HORESTA peger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i brancheorganisationen, på, at der de seneste 10 år er kommet langt flere rejse- og oplevelsestilbud, og at mange forbrugere har fået flere penge mellem hænderne.
“Køb af oplevelser har fået en helt anden prioritering i privatbudgetterne, end det havde for ti år siden, og det afspejler sig selvfølgelig i erhvervets beskæftigelse,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Han mener, at fremgangen i hotel- og restaurationsbranchen skyldes, at det at gå ud og spise eller bo på hotel er blevet en integreret del af fritidslivet.
“Det så vi for eksempel sidste år, da inflationen buldrede derudad. Mens omsætningen på for eksempel dagligvarer faldt, var forbruget på hotel- og restaurantbesøg fortsat højt,” siger han.
Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025