Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danske sommerhusejere risikerer at få en momsregning, når de lejer ud. Det kan få store konsekvenser, både for lysten til at leje ud, men også for prisudviklingen på sommerhuse. Det skriver Finans.dk.

Truslen om en momsregning kan læses i et såkaldt samlenotat fra rådsmødet i EU-Kommissionen. Det overordnede formål med notatet er at tilpasse momsreglerne, så de kan leve op til den digitale udvikling. Langt den største del af feriehusudlejningen i Europa foregår via digitale kanaler.

Hos hotellernes og restauranternes brancheorganisation, HORESTA, ser formanden, Jan Vinther Laursen, med skepsis på forslaget, der ikke vil stille hotellerne bedre i konkurrencen.

”Sommerhuse er noget helt andet og en del af vores turistkultur. Den branche vil vi ikke være med til at give ringere vilkår. Den ene leverer måske trafik til den anden,” siger Jan Vinther Laursen.

Han er mere bekymret for konkurrencen fra Airbnb-udlejning, der i høj grad kan sammenlignes med hoteldrift. HORESTA har i flere år talt for en differentieret moms, så hoteller og restauranter ligestilles med konkurrenterne i udlandet.

”Vores håb er ligestilling mellem hoteller og Airbnb. Området er umuligt at kontrollere i dag,” mener Jan Vinther Laursen.

Læs hele historien på turismemonitor.dk – kræver login

Bellagroup ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Log ind