Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danske sommerhusejere risikerer at få en momsregning, når de lejer ud. Det kan få store konsekvenser, både for lysten til at leje ud, men også for prisudviklingen på sommerhuse. Det skriver Finans.dk.

Truslen om en momsregning kan læses i et såkaldt samlenotat fra rådsmødet i EU-Kommissionen. Det overordnede formål med notatet er at tilpasse momsreglerne, så de kan leve op til den digitale udvikling. Langt den største del af feriehusudlejningen i Europa foregår via digitale kanaler.

Hos hotellernes og restauranternes brancheorganisation, HORESTA, ser formanden, Jan Vinther Laursen, med skepsis på forslaget, der ikke vil stille hotellerne bedre i konkurrencen.

”Sommerhuse er noget helt andet og en del af vores turistkultur. Den branche vil vi ikke være med til at give ringere vilkår. Den ene leverer måske trafik til den anden,” siger Jan Vinther Laursen.

Han er mere bekymret for konkurrencen fra Airbnb-udlejning, der i høj grad kan sammenlignes med hoteldrift. HORESTA har i flere år talt for en differentieret moms, så hoteller og restauranter ligestilles med konkurrenterne i udlandet.

”Vores håb er ligestilling mellem hoteller og Airbnb. Området er umuligt at kontrollere i dag,” mener Jan Vinther Laursen.

Læs hele historien på turismemonitor.dk – kræver login

Planer om stort luksushotel lever atter

Egentlig havde investoren lagt sin egen plan om et nordjysk luksushotel i graven, fordi projektet blev for dyrt. Men efter at en ny partner har meldt sig i projektet, lever drømmen på ny.

Log ind