Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danske sommerhusejere risikerer at få en momsregning, når de lejer ud. Det kan få store konsekvenser, både for lysten til at leje ud, men også for prisudviklingen på sommerhuse. Det skriver Finans.dk.

Truslen om en momsregning kan læses i et såkaldt samlenotat fra rådsmødet i EU-Kommissionen. Det overordnede formål med notatet er at tilpasse momsreglerne, så de kan leve op til den digitale udvikling. Langt den største del af feriehusudlejningen i Europa foregår via digitale kanaler.

Hos hotellernes og restauranternes brancheorganisation, HORESTA, ser formanden, Jan Vinther Laursen, med skepsis på forslaget, der ikke vil stille hotellerne bedre i konkurrencen.

”Sommerhuse er noget helt andet og en del af vores turistkultur. Den branche vil vi ikke være med til at give ringere vilkår. Den ene leverer måske trafik til den anden,” siger Jan Vinther Laursen.

Han er mere bekymret for konkurrencen fra Airbnb-udlejning, der i høj grad kan sammenlignes med hoteldrift. HORESTA har i flere år talt for en differentieret moms, så hoteller og restauranter ligestilles med konkurrenterne i udlandet.

”Vores håb er ligestilling mellem hoteller og Airbnb. Området er umuligt at kontrollere i dag,” mener Jan Vinther Laursen.

Læs hele historien på turismemonitor.dk – kræver login

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind