Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hård tone, overfusninger, stress og systematisk overarbejde uden betaling. Beretninger fra 15 tidligere ansatte på danske Michelin-restauranter tegner et billede af en branche med problematiske arbejdsvilkår i dokumentaren 'Den bitre smag af Michelin'. Det skriver TV2.dk.
Afsløringerne fra TV 2 fik onsdag brancheorganisationen HORESTA til at invitere repræsentanter fra fagforeningen 3F, der repræsenterer blandt andre kokke og tjenere, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til en såkaldt trepartsdrøftelse.
“Vi er en branche, der mangler arbejdskraft, og vi vil have gode og trygge arbejdsvilkår på restauranterne, siger direktør i HORESTA, Pia E. Voss om ønsket om en trepartdrøftelse.
Men den idé giver beskæftigelsesministeren ikke meget for.
“Jeg har respekt for, at branchen gerne vil et bedre sted hen. Men det løses ikke af en trepart, når der er i dag er en arbejdsmiljølov, man vælger ikke at overholde. Der er nogle arbejdsgivere, der har et ansvar, siger ministeren til TV 2,” siher Ane Halsboe-Jørgensen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025