Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er efterhånden alment kendt, at hotel- og restaurantbranchen mangler arbejdskraft. Således viser konjunkturtal, som Danmarks Statistik offentliggjorde i juli måned, at ni procent af landets hoteller oplever arbejdskraft som årsag til, at potentiel omsætning går tabt, mens det samme gælder for 37 procent af restauranterne i Danmark. Det skriver Turisme24.dk.

En af løsningerne, som branchen peger på, er at gøre det lettere for landets hoteller og restauranter at hente arbejdskraft fra tredjelande uden for EU, men det er ikke en løsning, som beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) ser som en synderlig attraktiv mulighed, da det ifølge hende vil skade sammenhængskraften.

Hos HORESTA forstår man dog ikke ministerens udmelding. Her pointerer man, at regeringen siden valget i 2022 har peget på, at manglen på arbejdskraft er et af samfundets største udfordringer.

“Det er vi helt uenige i. Der er tale om mennesker, som ryger direkte i beskæftigelse og i øvrigt forlader landet igen, når deres arbejdstilladelser udløber. Arbejdsmarkedet har en ekstrem god evne til at integrere udlændinge i samfundet, fordi de her lærer Danmark og danskerne at kende. Derfor er det svært at se, at det skulle kunne skade sammenhængskraften. Desuden viser mange undersøgelser, at udlændinge i arbejde skaber milliardoverskud til det danske samfund”, siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

Læs hele historien på turisme24.dk

Log ind