Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Egon Klitgaard, der lige er fyldt 60 år, var blot 22 år, da han blev leder første gang. Siden var han i flere årtier hoteldirektør for en række af Danmarks største hoteller og driver nu Egon Hotel i Hamborg. Men hans vej ind i hotelbranchen var alt andet end snorlige. Det skriver Jyllands-Posten.

Egon Klitgaards forældre, som drev en delikatesseforretning i Randers, foretrak, at deres søn tog en akademisk uddannelse. Men som teenager blev musik hans store passion. Han blev god til at spille på keyboard og optrådte til arrangementer på forskellige restauranter og hoteller.

Derfor endte han med at uddanne sig til kok og tjener, og han fik som nyuddannet job på det femstjernede Hotel Vier Jahreszeiten i Hamborg.

Opholdet på det luksuriøse hotel åbnede en masse døre. En af dem var til Limfjordshotellet i Aalborg, hvor han blev underdirektør, og få år senere blev han direktør på Scandic-hotellerne i Aalborg og Horsens.

Han var efter årene i Scandic direktør for Hotel Legoland gennem 12 år, inden turen gik til Silkeborg, hvor han stod i spidsen for Hotel Radisson. I 2003 takkede han ja til tilbuddet om at blive formand for brancheorganisationen HORESTA.

Egon Klitgaard er gift med Annette Klitgaard, som er medejer af Hotel Egon. De har to børn, Lars på 30 år og Louise på 33 år.

Log ind