Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks Statistiks konkurstal for september viser, at der i 3. kvartal har været 76 konkurser i hotel- og restaurantbranchen. Det er en stigning på 38 procent sammenlignet med gennemsnittet for 3. kvartal i 2015-2019, og i forhold til samme tid sidste år, er konkurstallet steget med syv procent. Det skriver Turistmonitor.dk.

“De altoverskyggende udfordringer i branchen er i øjeblikket øgede omkostninger og en akut mangel på kvalificeret arbejdskraft. Den cocktail betyder, at nogle virksomheder ikke har tilstrækkeligt med medarbejdere og derfor ikke kan generere nok omsætning eller et stort nok overskud til at fortsætte driften. Det er et stort problem, og derfor er vi meget optagede af at skabe bedre rammevilkår for branchen ved blandt andet at gøre det nemmere at rekruttere international arbejdskraft,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind